- Carew dro i meg så drakta revnet. Han er brutal, det er som å prøve å velte et hus

Se video av Jon Almaas tøffe møte med «toppspillere fra hele Europa.»

(Dagbladet): NRK-programleder Jon Almaas var på plass under kjendis-kampen på Ekebergsletta. Han visste ikke helt hva han gikk til da han taket ja til å stille opp.

- Det var røft. Det er som å bli kasta ut i en.. Jeg trodde dette skulle være en showkamp, men her er det toppspillere fra hele Europa som har havnet i en gryte med publikum rundt. Så folk hisser seg opp og skal vinne og slikt, sier Almaas til Dagbladet.

Programlederen trodde han skulle få showe litt på banen, men fant raskt ut at det ikke ville blir verken tid eller rom til det.

Var klar for show - Jeg skulle trikse og leke litt med løkkefotball, men dette var jo blodig alvor. Carew dro i meg og drakta revnet også. Han er brutal, det er som å prøve å velte et hus. Han holdt meg unna. Jeg er jo vant til å være svær i mange sammenhenger, jeg er jo høyere enn mange. Plutselig rekker du en annen mann til navlen. Ikke bare er han høy, men han er også sterk, sier Almaas.

Det tok ikke lang tid før de to havnet i en saftig duell. Og ikke overraskende var det Carew som trakk det lengste strået.

- Det var første skulder mot skulder duell. Da tenkte jeg at det var en koselig vennskapskamp, vi tar en liten skulder mot skulder her, men han tok skikkelig i. Og jeg flakset litt, sier Almaas.

Tok kommando Almaas ble liggende på gresset og sprelle i noen sekunder. Men hevdet senere at han hadde nøytralisert Carew utover i kampen.

- Han ser klønete ut når han spiller. Han er jo ikke noe ballsikker, så jeg fikk forstyrret han en del. ganger så han ikke fikk gjort det han skulle. Men han er vrien, sier Almaas med et smil om munnen.

 DOMMERKJEFT:  Her er John Carew og Jon Almaas lykkelige tilskuere til en skjennepreken fra Davy Wathne. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
DOMMERKJEFT: Her er John Carew og Jon Almaas lykkelige tilskuere til en skjennepreken fra Davy Wathne. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

- Følte du at du hadde taket på ham etter hvert?

- Jeg liker å tro det, men jeg er ikke sikker på om det så slik ut. Han var nære scoring noen ganger. Han hadde en assist, da spilte han ut meg på høyresiden. Det var ikke min plass, jeg var jo midtstopper, sier Almaas.

Han fikk også bryne seg på skikongen Petter Northug som var på samme lag som John Carew.

- Han var energisk og litt for ego. Han skulle spilt ballen litt før, sier Almaas.