Carew dyttet med god samvittighet

- Har aldri opplevd så mye holding.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Norge - Hellas 2-2.

John Carew innrømmer at han tok i så det smalt da han headet inn utlikningen til 1-1. Det lå grekere strødd rundt ham, men han har ikke så dårlig samvittighet.

- Jeg har aldri opplevd så mye holding. Han var stor, og det var litt overraskende, sier Carew og tenker på Hellas\' midtstopper og tomålsscorer Sotirios Kyrgiakos.

Carew sier han tidlig i kampen ba dommer Massimo Busacca fra Sveits om å være oppmerksom på det uten å få respons.

- Jeg oppfattet dommeren som litt arrogant, sier Norges spydspiss.

- Klarte å lure dem

Dermed mener han det måtte være lov å ta loven i egne hender.

- Hvis ikke jeg får bruke henda litt i dag, hva skulle jeg gjort da? Jeg klarte å lure dem en gang, og det holdt til scoring. Men vi kunne dratt dem ned fire-fem ganger og scoret uten at det ville vært urettferdig, sier Aston Villa-spissen.

Carew dyttet med god samvittighet

Carews utlikning etter en John Arne Riise-corner kom på et viktig tidspunkt: Bare åtte minutter etter at Kyrgiakos hadde stupt grekerne i en tidlig ledelse.

- Jeg gikk opp mot keeperen og var veldig innstilt på å score. Heldigvis gikk den inn selv om jeg headet den i hånda hans og fikk den tilbake på hodet. Så jeg headet faktisk to ganger, sier Carew og rister smilende fram og tilbake på hodet for å illustrere flipperspill-målet.

På gresset under ham lå Kyrgiakos på magen og skreik på frispark - uten å få det.

- Ikke gult kort

Carew fikk en mulighet til å heade Norge i ledelsen rett etter pause, etter en av mange fine Gamst/Riise-kombinasjoner på venstresida. Men Chalkias rettet opp det noe rufsete inntrykket fra første omgang med en kjemperedning.

- Det ville vært en av mine fineste headinger noensinne om den hadde gått inn, sier Carew.

Carew fikk også gult kort for filming midt i andre omgang.

- Jeg følte ikke at det skulle vært kort, men jeg gikk for straffe og hjalp litt til selv om jeg ble tatt. Det var kanskje greit at det ikke ble straffe, sier John Carew.

Carew dyttet med god samvittighet
HARDE TAK MOT GREKERNE: John Carew fikk juling, og delte ut juling. Selv mente han at dommeren var arrogant. Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet.no
HARDE TAK MOT GREKERNE: John Carew fikk juling, og delte ut juling. Selv mente han at dommeren var arrogant. Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet.no Vis mer
UTLIKNET:</B> Hellas skrek på frispark, men John Carew brukte musklene sine og headet inn 1-1.
HOLDT CAREW:</B> - Jeg har aldri opplevd så mye holding. Han var stor, og det var litt overraskende, sier Carew og den greske tomålsscoreren, Sotirios Kyrgiakos.