- Carew er årets spanske overraskelse

John Carew (21) er av den spanske avisa El Pais kåret til årets overraskelse i spansk fotball.

Med sine sju seriemål, seks målgivende og ene scoring i Champions League har den tidligere VIF- og RBK-spilleren blitt en umiddelbar suksess i sitt nye hjemland.

Carew har knapt fått annet enn ros siden han landet i Spania. Men lengst har nok likevel den spanske storavisa strukket rosen:

- Javi Moreno (toppscorer i Spania i øyeblikket, red.anm.) får ha oss unnskyldt, men verdens beste og ukjente spiss, John Carew, har vært den mest kjærkomne overraskelsen i år 2000.

Militant

El Pais tar nesten av i sin beskrivelse av den norske goalgetteren:

«Bortsett fra sitt norske pass, er John Carew i virkeligheten uten spillernasjonalitet. Han representerer ingen etablert skole, mangler yrkesidentiteten til en profesjonell og kommer fra et sted der fotball knapt har noen historie.

Likevel kjennetegnes han ved det som særpreger alle hans norske fotballkolleger, nemlig det germanske vesen. På nært hold forsterkes dette inntrykket og hans germanske ættestamme blir tydelig: Carew måler nesten to meter, han jobber på banen som en gruvearbeider, beveger seg med jevn hurtighet, samtidig som han ter seg med den samme militante selvdisiplinen som sine slektninger i sør. Vi står uten tvil overfor en person som er urokkelig samvittighetsfull.»

Van Basten

Avisa skriver videre at Carews vikingeskikkelse i mørk drakt er en spiss av den aller nyeste generasjonen.

- Til tider viser han elementer fra Carsten Jancker, for så å plutselig å gå over til å likne Marco Van Basten.

El Pais legger også vekt på at Carew har fantastiske avslutter-egenskaper:

«Han smyger seg mellom motstanderne og strekker halsen etter ballen. Når han innhenter den, ender den i mål lik uforglemmelige nordlys.»

Fornøyd Flod

Carews agent Per A. Flod lo godt da han fikk artikkelen opplest av Dagbladet.

- Det var en morsom og prosaisk beskrivelse av John. Foruten Nils Arne Eggen og jeg er vel Carews store suksess en overraskelse for alle.

- Men all rosen til tross, John holder beina på jorda og vet at det bare er knallhard jobbing som nytter, sier Flod.

BLIR SKAMROST: Storavisa El Pais i Spania er raus med rosen av John Carew. I morgen spiller han kamp mot Racing Santander og Sigurd Rushfeldt.