Carew er best

John Carew er både landslagets toppscorer og best på børsen, men mener selv at han hadde sin beste kvalifisering under Nils Johan Semb.

PRAHA/OSLO (Dagbladet): Carews snitt på 6,25 gjør at han topper landslagets spillerbørs foran dagens siste playoff-kamp, med Kristofer Hæstad (6,20) hakk i hæl.

-  Hyggelig at dere synes det, og det er bestandig flott med komplimenter, sier Carew til Dagbladet.

-  Og det har gått bra. Men ikke strålende.

Scoret fem i 2002

Da er han med andre ord enig med Dagbladets børs. For å hatt en strålende kvalifisering, måtte snittet hans vært rundt 8,00. Et snitt rundt 6,00 betyr nettopp bra/god.

-  Jeg føler ikke dette har vært min beste kvalifisering, sier Lyon-spissen.

-  Da vi kjempet om en plass i 2002-sluttspillet, scoret jeg fem mål på seks kamper. Det er min beste kvalik.

-  Vi må framover

Dersom landslaget skal ha fnugg av sjanse til å spille i VM neste sommer, er vi helt avhengig av at 26-åringen får pirket grusen av knottene og brettet opp ermene. Med 0- 1 i sekken må Norge levere en prestasjon på linje med RBKs seier over AC Milan og landslagets 98-triumf mot Brasil.

Det er ikke umulig. Hevder Carew.

-  Nå må vi framover. Og det er ikke snakk om at dette løpet er kjørt. Vi må prøve, sier Carew.

Da Norge og Tsjekkia ble trukket sammen til playoff-kampene, uttalte han til Dagbladet at det var viktig å stole på egne ferdigheter, og slippe seg løs.

-  Dere lyktes vel ikke akkurat med det på lørdag?

-  Nei, vi var kanskje litt forknytte. Litt fordi at baneforholdene var vanskelige. Og vi ble redd for å feile, sier Carew til Dagbladet.

-  Skal søke rom

Landslaget hadde i går en lukket trening på Toyota Arena i Praha. Carew gleder seg over at gresset er grønnere på den andre sida.

-  Vi skal kose oss. Jeg håper det blir rom å gå i, og jeg skal søke dem hele tida. Både rommene mellom deres keeper og forsvarere, og rommet bak midtbanen. For beina føles bra.

-  Føler du Norge har endret stil under Åge Hareide som landslagssjef?

-  Ikke så mye som alle skal ha det til. Men vi har bedre spillere nå enn vi hadde for to år siden, derfor synes jeg vi totalt sett er bedre. At vi fortsatt slår langt, ser ikke jeg på som negativt. Det gjør vi en del i Lyon også, det handler om at laget har typene som passer til en sånn stil, sier 26-åringen til Dagbladet.

Klar for galskap

-  Dessuten er Åge ekstremt flink til å spre entusiasme i gruppa.

Og når han får høre at Hareide har etterlyst galskap mot Tsjekkia, svarer John Carew slik:

-  Jeg får prøve å bidra med litt galskap, da.

KAMPKLAR: John Carew koste seg på den siste treninga før kveldens avgjørende kamp mot Tsjekkia. - Det er ikke snakk om at løpet er kjørt, sier Carew.
GRATULERT: John Carew gratuleres med scoring borte mot Slovenia. Norge vant 3- 2.
SCORET: John Carew med rastafletter jubler etter scoring mot Slovenia hjemme. Norge vant 3- 0.