Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Carew er ekstremt god

Stephen Caldwell (28) er kalt inn for å stoppe John Carew i onsdagens landskamp. Burnley-stopperen er full av beundring.

DUELLSTERK: Burnleys Stephen Caldwell (t.v), her mot en Portland-spiller på USA-treningsleir i sommer, er kalt inn i den skotske landslagstroppen for å markere John Carew. Foto: Steve Dykes/Getty Images/AFP
DUELLSTERK: Burnleys Stephen Caldwell (t.v), her mot en Portland-spiller på USA-treningsleir i sommer, er kalt inn i den skotske landslagstroppen for å markere John Carew. Foto: Steve Dykes/Getty Images/AFP Vis mer

LONDON (Dagbladet): I et intervju i dagens utgave av Daily Mail snakker skotske Caldwell om Aston Villas norske fyrtårn John Carew - en spiss han tydelig har enorm respekt for.

Caldwell har ni landskamper, ingen på de siste tre åra, men er innkalt til den viktige kampen mot Norge fordi landslagssjef George Burley følte Carew fikk for stort spillerom da lagene møttes på Hampden Park sist høst.

- Carew er en strålende spiller, som spiller for et topp seks-lag i England. Det han gjør, gjør han veldig bra, sier Caldwell til avisa.

Han legger ikke skjul på at han står overfor en av sine største utfordringer i karrieren.

- Det er en tøff oppgave, men hvis jeg blir spurt om å gjøre den, vil jeg se fram til den. Jeg ønsker å stoppe ham fra å gjøre det han behersker godt, fortsetter han.

Caldwell får trolig spille sammen med broren Gary på Ullevaal på onsdag. Den 26-årige Celtic-spilleren har 33 landskamper, og er langt mer kjent enn sin storebror.

Stephen har spilt for Burnley siden 2007. I fjor inngikk han i samme forsvarsrekke som norske Christian Kalvenes i en rekke kamper.

Men det var på nest øverste nivå, og Caldwell kan ikke i farta komme på hvem det var han møtte der som holder Carew-nivå.

- Norge har kvaliteter og Carew er ekstremt god: Det var ikke mange spisser i The Championship med sånne kvaliteter som ham. Men han er bare en veldig god spiller i et godt lag, så jeg tror ikke vi skal fokusere på ham. Vi må tenke på vårt eget spill, sier Caldwell til Daily Mail.

STRÅLENDE SPILLER: Skottene er obs på John Carew før avspark onsdag. Foto: AP/Sergio Torres
STRÅLENDE SPILLER: Skottene er obs på John Carew før avspark onsdag. Foto: AP/Sergio Torres Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media