Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carew er fortsatt skadd

Ikke i Stoke-troppen en uke før kampen mot Danmark.

BLIR HAN KLAR? - Vet mer mandag, svarer Drillo-assisten Ola By Rise på spørsmål om ryggen til John Carew. Spissen var ikke i troppen til Stoke i dag. 
Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
BLIR HAN KLAR? - Vet mer mandag, svarer Drillo-assisten Ola By Rise på spørsmål om ryggen til John Carew. Spissen var ikke i troppen til Stoke i dag. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

John Carews ryggproblem bekymrer foran Norges viktige EM-kvalifiseringskamp mot Danmark. Angriperen var ikke med da Stoke knuste Newcastle 4-0.

Og landslagssjef Egil Olsen fikk neppe så mange andre svar når det gjelder Morten Gamst Pedersen eller Bjørn Helge Riise. De to måtte innfinne seg med heller korte innhopp i dagens fotballrunde i England.

Carew sto over forrige helgs kamp mot West Ham. Det er ryggen som holder nordmannen på sidelinjen.

Stoke håpet i det lengste å få 31-åringen spilleklar til lørdagens seriekamp hjemme mot Newcastle, men det gikk ikke. Carew satt heller ikke på benken.

- Vet mer mandag, lød dommen fra Drillos assistent Ola By Rise.

Moa scoret Carew har scoret 23 mål på 87 A-landskamper, men vel så viktig som mål i hver kamp er duellkraften og luftstyrken Lørenskog-gutten tilfører. Han er en av Drillos mest betrodde menn, passer perfekt alene på topp, og erfaringen kan ingen veie opp for.

Dersom Carew ikke rekker møtet med Danmark lørdag 26. mars, vil trolig Mohammed Abdellaoue få spissplassen. Moa scoret i Hannovers 2-0-seier mot Hoffenheim i tysk Bundesliga, og viste der at han er i form.

Elleve minutter var alt Morten Gamst Pedersen fikk da Blackburn hentet opp 0-2 til poeng i nedrykksthrilleren mot Blackpool. Det ville trolig vært en fordel om finnmarkingen hadde spilt mer, men hans plass mot Danmark er udiskutabel.

Riise scoret Bjørn Helge Riise har slitt med skade, men fikk 18 minutter da Sheffield United tok tre livsviktige poeng mot Leeds. Bare to minutter trengte lillebror Riise på å score i 2-0-seieren.

Riise har slitt med lite, om ingen, spilletid i Fulham. Utlånet til United i mesterskapsserien er viktig med tanke på fortsatt landslagsspill. Spørsmålet er om nordmannen holder i 90 minutter mot Danmark, men han besitter den løpskraften Egil Olsen verdsetter. Scoringen bør ha gitt selvtillit.

Hangeland tapte Landslagskaptein Brede Hangeland spilte hele kampen da Fulham som vanlig tapte borte mot Everton.

Nordmennene med tilhold i engelsk fotball ga ikke Egil Olsen mange svar lørdag. Carews situasjon er ikke avklart, men klokken tikker raskt. Riise fikk et innhopp på nivå to, mens Gamst i beste fall stiller uthvilt på Ullevaal i dag.

Landslagsjoker Steffen Iversen spilte halvannen omgang da Crystal Palace spilte 2-2 mot Derby.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling