- Carew er ikke like populær som før

Villa-fansen tror han er ferdig. - John har noen gode poenger, mener Alsaker.

VILLAS TOPPSCORER DE SISTE TRE SESONGENE: John Carew endte med 16 scoringer for Aston Villa forrige sesong, og var også lagets toppscorer de to foregående sesongene. Derfor mener han manager Houllier er respektløs som mener han har noe å bevise. 

Foto: Håkon Eikesdal
VILLAS TOPPSCORER DE SISTE TRE SESONGENE: John Carew endte med 16 scoringer for Aston Villa forrige sesong, og var også lagets toppscorer de to foregående sesongene. Derfor mener han manager Houllier er respektløs som mener han har noe å bevise. Foto: Håkon EikesdalVis mer

(Dagbladet): Norske Aston Villa-supportere tror John Carew har skrevet sin egen avskjedssøknad etter de oppsiktsvekkende uttalelsene om manager Gerard Houllier i dagens VG.

- Det høres ut som han er ferdig, sier leder Thor Karlsen Skjelstad i Aston Villas norske supporterklubb.

Carew anklager blant annet Houllier for å være respektløs, og mener manageren fornærmer både ham og fansen ved å si at nordmannen må bevise at han fortjener ny kontrakt med klubben.

Uttalelsene får Skjelstad til å riste på hodet.

- Hvorfor skal man bare se på det som er blitt gjort før? Om du fikk en femmer på forrige matteprøve, hjelper ikke det neste gang du skal ha en prøve. Man må hele tida bevise at man duger. Så jeg synes det er helt merkelig å reagere sånn på det

- Hvordan tror du Houllier reagerer når han oppdager hva Carew har sagt?

- Han blir nok forbannet. Carew er ikke så populær blant fansen som han var før. De synger sangen hans når han blir byttet inn, men det er ikke sånn som det var. Vi har folk som har vært på veldig mange kamper, og de sier det blir mindre og mindre for hver gang. Han har mistet litt av statusen sin. Hvis du ser litt på det han har prestert i det siste, har det ikke vært all verden, for å være helt ærlig.

- Men han har vært toppscorer over de siste tre sesongene?

- Ja, det er jo ikke dårlig. Men han har hanglet litt, og uansett må han prestere framover, sier supporterlederen.

- Carew har noen gode poenger
TV 2-kommentator Øyvind Alsaker er imponert over Carews scoringshyppighet i Villa.

- Han har noen gode poeng i det han sier. Det er ikke mange i Premier League som har over 10 ligamål i hver av de siste tre sesongene. Det er veldig få, men John er en av dem. Så han har levert scoringer, det er hevet over tvil, og Villas tre sjetteplasser står det respekt av. Jeg følger ham på de tingene. Men de tingene han sier nå skal han jo fortelle Houllier når de setter seg ned for å diskutere ny kontrakt, ikke i avisene. Det blir det bråk av, sier Alsaker til Dagbladet.

- Hva tror du skjer med Carew nå?

- Jeg kjenner Houllier fra Liverpool-tida. Da skulle han godkjenne alle intervjuer spillerne gjorde. Han er opptatt av kontroll, så dette vil selvfølgelig ikke bli tatt nådig opp.

- Tror du Carew skrev sin egen avskjedssøknad med dette?

- Det er vanskelig å si. De mangler spisser i den klubben. Akkurat som Ferguson er O'Neill en prinsippfast pragmatiker. De vil nok i hvert fall ha et møte og forsøke å rense lufta.

Carew scoret 16 mål for Villa i fjor, 10 av dem i ligaen. De to foregående sesongene endte han på henholdvis 19 og 14 nettkjenninger - ikke noe dårlig tall for en spiss.

Stusser over Houllier-uttalelser
- Er du enig med Houllier i at Carew må bevise at han fortjener ny kontrakt?

- Carew har en litt slitsom skadehistorie i år, og har spilt relativt lite. Men det er en litt underlig melding å gi. Mange i England opplever Carew som en av de mest attraktive Bosman-spillerne til sommeren. Det er litt rart av Houllier å si det han gjør i den situasjonen Villa er i. De har Heskey, som ikke scorer. Agbonlahor er grei, men også han har spilt lite.

Om de ikke har bruk for toppscoreren sin de siste tre årene er det litt rart. Men John er over 30 år og mye skadet, der ligger grunnen til at dette blir et tema. Kanskje det også er noe gammel dritt mellom de to. Forholdet har ikke bare vært rosenrødt, sier Alsaker.

Hallgeir Hansen sitter i styret i Villas norske supporterklubb og har vært på Villa Park en rekke ganger opp gjennom årene.

Han tror Carew er ferdig i Villa uavhengig av uttalelsene i VG.

- Om det skjer i januar eller sommer er vanskelig å si. Han har vært for mye skadet, og spiller nesten ikke kamper. Om Houllier er rett mann er en annen ting, han har vært ute og kritisert Stephen Ireland nylig også, for at han er lat og ikke gidder jobbe hjem, sier han.

- Hvordan er Carews status blant fansen i England?

- De synger om han fortsatt, men vesentlig mindre. Går du på puben i England er de langt mer misfornøyd med ham enn for to år siden. De fleste er enige om at vi må ha en ny spiss, og at Carew er på vei ut, sier han.

SIER STATUSEN HAR SUNKET: - Carew er ikke så populær blant fansen som han var, sier Villas norske supporterleder. Her i duell med Branislav Ivanovic. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
SIER STATUSEN HAR SUNKET: - Carew er ikke så populær blant fansen som han var, sier Villas norske supporterleder. Her i duell med Branislav Ivanovic. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer