Carew er Rosenborg-spiller

John Carew (19) ble Rosenborg-spiller i kveld. Vålerenga og RBK er enige om kjøpesum, og bare Carews personlige kontrakt gjenstår før han kan dra til Trondheim. - Vi er godt fornøyd. Vi har jaktet på John lenge, sier Nils Arne Eggen til Dagbladet :på nettet.

- Alt ser ut til å være i orden nå, sier Nils Arne Eggen, som i dag også godkjente at Vålerenga får vingen Børge Hernes og backen Morten Pedersen på utlån resten av sesongen.

- Vi forstår Vålerenga godt vi, sier Eggen.

Det var Rosenborg-direktør Rune Bratseth som forhandlet fram overgangen med Vålerenga ASA og Vålerenga Fotball i kveld.

Tidligere har Vålerenga sagt nei til et bud på 16 mill. kroner fra trønderne.

- Vålerenga og Rosenborg er enige. Og det er i orden med de to spillerne. Begge er positive, men vi må jo la dem få en liten tenkepause, sier Eggen.

I tillegg må begge klubbstyrene godkjenne handelen. Det skjer mest sannsynlig allerede i morgen.

John Carew debuterer trolig for RBK mot nettopp Vålerenga på Lerkendal 15. august. Med forbehold om at han blir enig med trønderne om lønn.

- Vi kom aldri så langt da han besøkte oss, sier Eggen.

Verken Eggen eller Vålerenga-formann John H. Nordbrekken vil fortelle hvor mye Carew kostet Rosenborg. For en drøy uke siden gikk en 30-millionersovergang til Strasbourg i vasken. Da nektet Carew å flytte på seg.

TV 2 melder i kveld at Carew koster RBK 24 mill. kroner. 15 millioner på bordet nå, og ni til når Carew runder 50 kamper i RBK-trøye.

- Jeg kan ikke si hvor mye vi fikk for Carew, det må vi først legge fram for styret i morgen, sier Nordbrekken til Vålerengas uoffisielle hjemmeside VPN.

Kjøpet av Carew betyr trolig også at Rune Lange ikke blir RBK-spiss som planlagt over nyttår.

- Det skal vi forholde oss til seinere. Vi har ikke diskutert det, sier Eggen.