Carew får psykologhjelp

ULLEVAAL: John Carew gjør som Englands landslagssjef Sven-Göran Eriksson, og tyr til mental trening foran EM-kvalifiseringen. Frank Beck skal motivere Carew tilbake til gamle høyder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Willy Railo har med suksess hjulpet Svennis og hans gutter. Carew har klokkertro på at Frank Beck skal gjøre det samme med ham.

- Det stemmer, det. Vi har akkurat begynt å snakke sammen. Det viktigste han gjør er å hjelpe meg med å få tilbake lysten og sånne ting, sier Carew til Dagbladet.

Carew har framstått som mye mer ydmyk og voksen i høst. Da han ble vraket til kampen mot Nederland, innrømmet han at han var for useriøs i fjorårssesongen.

- Frank har hjulpet mange individuelle idrettsutøvere med suksess. Dette samarbeidet har jeg startet mye for å hindre at jeg får en ny downperiode i karrieren.

God gutt

Frank Beck har blant annet jobbet tett med Johann Olav Koss og Olaf Tufte. Landslagskeeper Erik Holtan har fått hjelp av Beck i årevis. Det samme har Tommy Svindal Larsen. Beck hjalp også Stabæk under Lars Tjærnås, Odd under Tom Nordlie, og han har også jobbet med Bryne. Den populære motivatoren kom i kontakt med John etter initiativ fra agent Per A. Flod.

- Jeg har hatt litt med John å gjøre. Vi har jobbet en del med bevisstgjøring. Han fikk ganske raskt tillit til meg, og jeg til ham. John er jo en kjempegod gutt.

- Hvordan jobber du med John?

- Ja, hva skal jeg si om det, da? Vi har møttes flere ganger. Jeg har blant annet vært i Valencia og besøkt ham. Det handler om hvordan han tenker, og hvilke konsekvenser ting kan få. Det gjelder å finne ut hva som er viktig, og hvordan man kan være fokusert på jobben man skal gjøre.

Carew sjøl virker oppstemt av samtalene med Beck, og tar til orde for at hele landslaget bør bruke Beck.

- Jeg mener at han kanskje burde komme inn og hjelpe hele landslaget. Vårt største problem er sjøltilliten. Vi kan bli verdens beste i hodet, selv om vi ikke har verdens beste spillere på laget. Frank kan være den rette til å hjelpe oss med å bygge den rette sjøltilliten. Det har vært en del negativt rundt laget, så dette er noe vi bør jobbe hardt med.

- Tok lang tid

Carew ser virkelig ut til å ha blitt kraftig inspirert av motivatoren Beck, men den sjøllærte idrettspsykologen er mer avventende til effekten av sitt eget arbeid.

- Noen ganger blir det umiddelbar effekt. Hvor lang tid som trengs, avhenger av vedkommende selv. Med John tok det ikke lang tid.

- Skal du møte John denne uka?

- Jeg tror nok det, men vi har ikke avtalt noe. Det kommer an på hvor mye tid han har til overs.

- Har du jobbet med landslaget også?

- Nei, men det kan nok hende det blir litt mer etter hvert. Vi får se. Jeg og Semb kjenner jo hverandre fra før.

  • Keeper Erik Holtan støtter Carew i at mental trening bør være en obligatorisk del av landslagets aktivitet før kamper.

- Ja, helt klart. Om Beck er rette mannen vil ikke jeg si noe om. Men jeg har jobbet med ham i mange år, og har hatt stor nytte av det, sier Holtan til Dagbladet.

BECK IN BUSINESS: John Carew har hatt flere samtaler med idrettspsykolog Frank Beck. Nå mener han hele landslaget bør benytte seg av ham.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer