Carew fikk dommerhjelp til årets første ligamål

Stoke kom tilbake to ganger og vant mot Sunderland.

SENTRAL: John Carew scoret ett mål og var nest sist på et annet da Stoke slo Sunderland på Britannia Stadium. Begge målene hadde det til felles at de ikke skulle vært godkjente. Foto: PA Photos/SCANPIX
SENTRAL: John Carew scoret ett mål og var nest sist på et annet da Stoke slo Sunderland på Britannia Stadium. Begge målene hadde det til felles at de ikke skulle vært godkjente. Foto: PA Photos/SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Stoke — Sunderland 3-2.

John Carew hadde sin mest produktive dag på jobb denne Premier League-sesongen da han var sist på den første og nest sist på den andre av Stokes tre scoringer hjemme mot Sunderland.

Han kan imidlertid delvis takke en velvillig kampleder, Lee Probert, og han assistenter, som overså flere forseelser både da Stoke utlignet til 1-1 i første omgang og 2-2 i annen omgang.

Da Carew scoret sitt første  ligamål for året 32 minutter ut i kampen, hadde dommertrioen to regelbrudd å slå ned på i etterkant av det lange innkastet fra Rory Delap, men de foretok seg intet.

Først gikk Robert Huth knallhardt til i ryggen på Nedum Onuoha. Deretter var Carew i offsideposisjon da han styrte inn en stuss fra kort hold.

- Jeg var på rett sted til rett tid og det var bare å tuppe ballen i nettet. Det var veldig godt å score, sier Carew til Dagbladet.

På Stokes andre mål slapp de unna med tre forseelser: Carew var i offside da han headet ned i egen hånd og videre til en enda klarere offsideplassert Robert Huth, men igjen ble det godkjent.

Udiskutabel avgjørelse Når det er sagt, var det Sunderland som dro fordel av dommeravgjørelsen sist lagene møttes i ligaen i november. Den gang stoppet Lee Cattermole en Stoke-avslutning med hendene på streken med fullt overlegg, men slapp unna uten konsekvenser.

Hjemmelagets eneste udiskutable scoring kom på overtid, og var scoringen som sikret dem samtlige tre poeng etter å ha havnet under både i starten av første-  og annen omgang etter scoringer fra Kieran Richardson og Asamoah Gyan.

Jermaine Pennant slo mot inn mot bakre stolpe hvor den målfarlige midtstopperen Huth snek seg umerket inn og styrte ballen forbi Craig Gordon.

Dermed stakk Stoke av med seiren mot et Sunderland-lag som hadde to strake bortesseirer bak seg.

- Det var en fantastisk følelse å vinne kampen til slutt, sier Carew.