Carew forsvarer Valenica-fansen

John Carew innrømmer at han har blitt skjelt ut av Valenica-fansen, men tror ikke supporterne er rasistiske.

Det europeiske fotballforbundet Uefa etterforsker den spanske klubben etter at blant annet Liverpools Emile Heskey skal ha fått rasistiske tilrop mot seg i Champions League.

- Jeg støtter selvsagt kravet om at rasistiske skjellsord må vekk fra tribunene, men jeg tror ikke det er hudfargen som er avgjørende, sier Carew til avisen Las Provincias.

John Carew tror ikke publikum skriker til ham fordi han er farget. Også hvite spillere får høre skjellsord fra supporterne, mener landslagsspissen.

- Skjellsordene blir ropt mot oss mer for at spillerne skal føle seg dårlige, og svekke deres moral, sier John Carew.

Uttalelsene hans står i sterk kontrast til den klagen disiplinær- og kontrollkomiteen i UEFA skal behandle etter at Valencias hjemmepublikum skal ha oppført seg rasistisk i en kamp mot Liverpool.

Den norske spissen bekrefter at han selv har hørt rasistiske rop mot seg i enkelte kamper. Selv sier han at han ikke lar seg påvirke av det.

Han vil ikke kommentere UEFAs undersøkelser etter Liverpool-kampen, og påstår at han selv ikke hørte noen tilrop med rasistiske undertoner.

(NTB/Dagbladet.no)

<B>HØRTE IKKE HETS:</B> Emile Heskey skal ha fått rasistiske utrop mot seg da Liverpool møtte Valencia. Det er ukjent for John Carew.