ADVARSEL: John Carew mener Martin Ødegaard og ikke minst alle rundt han må være passe seg.
Foto: Erik Berglund
ADVARSEL: John Carew mener Martin Ødegaard og ikke minst alle rundt han må være passe seg. Foto: Erik Berglund Vis mer

Carew frykter Ødegaard blir utbrent: - Kan bli lei av fotball

Håper Ødegaard blir enda bedre enn ham selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det er ikke ofte Norge fostrer frem så store fotballtalenter at spanske toppklubber ligger langflate etter dem.

Men det har hendt to ganger. John Carew og Martin Ødegaard ble begge hentet til Spania i ung alder.

Carew var riktignok fire år eldre enn Ødegaard (16) da han dro til Valencia, men gikk rett innpå laget og spilte Champions League-finale som 21-åring.

Selv om de er vidt forskjellige typer, har duoen flere likhetstrekk. Carew synes det er veldig spennende å se på sin «norske arvtager» i spansk toppfotball.

- Det er utrolig moro å se. Ødegaard er veldig ung og talentfull. Han har en enestående fotballforståelse, sier Carew til Dagbladet.

- Kan bli utbrent Mannen med 91 landskamper for Norge kommer imidlertid med en advarsel.

- Det er utrolig gøy å se at vi får frem en slik spiller, men det kan fort bli for mye styr utenfor banen. Martin må passe seg slik han ikke er utbrent. Han må få fred og få lov til å være Martin, hvis ikke kan han bli lei av fotballen, mener Carew.

- Det må media og publikum være enige om. Martin må lov til å utvikle seg. Når han er 20 år, begynner vi kanskje å få se potensialet sitt. Det er enormt.

SPENT: John Carew er spent på hva Martin Ødegaard kan utrette på fotballbanen i fremtiden.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SPENT: John Carew er spent på hva Martin Ødegaard kan utrette på fotballbanen i fremtiden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Om Norges beste fotballspiller gjennom tidene skal kåres, vil John Carew være et av navnene som må vurderes.

Fabio Cannavaro, som i 2006 ble kåret til verdens beste fotballspiller, uttalte blant annet at Carew var den tøffeste motspilleren han har møtt.

Nå håper han at Ødegaard blir enda bedre enn ham selv.

- Det er vanskelig å sammenligne oss. Vi er helt ulike spillertyper. Men jeg håper Martin fortsetter utviklingen. Jeg håper han blir Norges beste spiller gjennom tidene, sier Carew.

- Kan han bli det?

- Absolutt. Potensialet hans er ekstremt, mener 36-åringen.

- Litt skummelt Også Carews potensial var enormt, og karrieren til den råsterke spissen ble også meget god i løpet av sine år i både spansk, italiensk, engelsk, fransk og tyrkisk fotball.

Carew opplevde det meste, herjet mot verdensstjerner og spilte Champions League-finale. Likevel mener de fleste at han ikke fikk ut potensialet sitt.

STYR: John Carew vet alt om hva press og styr gjør med deg. Foto: AP Photo/Murad Sezer
STYR: John Carew vet alt om hva press og styr gjør med deg. Foto: AP Photo/Murad Sezer Vis mer

Lørenskogs store sønn håper at Ødegaard vil klare det.

- Jeg tror han kan få ut potensialet sitt. Han spiller i kanskje Spanias beste klubb og får utrolig god oppfølging. Spanjolene kan fotball, og Real Madrid kommer til å passe godt på Martin, tror Carew.

Han er også tydelig på at det kan være skummelt å flytte fra trygge Norge i så ung alder.

- Ja, det er litt skummelt når man er så ung. Og Martin er jo enda yngre enn det jeg var da jeg kom til Spania. Men det ser ut som den biten har gått bra, sier den tidligere Valencia-spissen.

- Trivsel er avgjørende for å lykkes på banen. Det må være gøy. Det er viktig at Martin bevarer fotballgleden, og at alt presset og styret rundt ham ikke tar for mye fokus, mener Carew.

RO: Martin Ødegaard må få ro, mener John Carew.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
RO: Martin Ødegaard må få ro, mener John Carew. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer