Carew ga Tarik nyheten om Tottenham

- Hyggelig å bli lagt merke til.

(Dagbladet.no): Tarik Elyounoussi er førstereisgutt på A-landslaget. Og i dag ble ferskingen kontaktet av den største profilen på laget. John Carew hadde vært på nett og lest nyheter:

- John kom bort til meg og sa «Jasså, du skal til Tottenham», forteller Elyounoussi.

Det er Daily Mail som i dag skriver at Spurs skal ha fått beskjed om å bla opp 40 millioner kroner dersom de ønsker å kjøpe 20-åringen fra Fredrikstad.

Tottenham var på plass på Marienlyst da Fredrikstad tapte 1-0 for Godset på søndag. Tarik selv hevder han ikke har hørt noe som helst om interessen før Carew fortalte om avisskriveriene i dag.

- Hyggelig

Han ser også ut til å ta snakket om Tottenham med knusende ro.

- Det er hyggelig at folk legger merke til meg, mer tenker jeg ikke på det. Men jeg har aldri lagt skjul på at jeg har ambisjoner, innrømmer Elyounoussi.

Men én ting har han tenkt ut om en eventuell overgang:

KANT-ALTERNATIV: Tarik Elyounoussi har blitt drillet på begge kanter på trening denne uka. Dermed er han en utfordrer til blant annet Morten Gamst Pedersen (i forgrunnen). Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
KANT-ALTERNATIV: Tarik Elyounoussi har blitt drillet på begge kanter på trening denne uka. Dermed er han en utfordrer til blant annet Morten Gamst Pedersen (i forgrunnen). Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer

- Det viktigste er å komme til en klubb der jeg får spille, sier han.

Tarik avviser også at spekulasjoner og rykter om framtida går ut over spillet hans.

- Nei, det gjør meg ikke dårligere, sier unggutten med et så avslappet og rolig smil at man nesten er nødt til å tro ham på det.

FFK er klubben i Norge

Noe annet han har vært ganske klar på, er at han ikke ser det store poenget i å flytte på seg innad i Norge.

- Fredrikstad er nok klubben i Norge, sier han til Dagbladet.no.

- Norske klubber er ganske like. Jeg utvikler meg i Fredrikstad. Jeg kunne sikkert utviklet meg i - la oss si Rosenborg - men jeg er en Fredrikstad-gutt, sier Tarik.

I morgen tyder det meste på at han får debuten på A-landslaget. Men om det blir fra start er foreløpig usikkert, og avhenger blant annet av om Thorstein Helstad blir friskmeldt.

Carew ga Tarik nyheten om Tottenham

Kan bli innbytter

Men Åge Hareide er uansett ikke sikker på om han vil kaste utpå debutanten fra start.

- Uruguay er et lag som gjerne ligger tett i starten av kamper. Tarik kan være en spiller å bruke når vi får mer plass og rom, sier landslagssjefen.

Tarik har ennå ikke fått noen klare signaler på hvor mye spilling det blir, men sier han har en god følelse. På treninger har han blitt drillet både på høyre- og venstrekanten.

- Jeg tror ikke han har hentet meg hit for at jeg ikke skal spille. Det hadde vært veldig gøy å få debuten i morgen kveld, sier Elyounoussi.

Føler seg trygg fort

Den potensielle debutanten er veldig fornøyd med hvordan han har blitt tatt imot av de mer rutinerte gutta.

- Det er veldig morsomt å være her. Det er gøy å møte gutta som spiller utenlands, det er mye humor i gruppa og det gjør at man føler seg trygg fort. Og trygghet er viktig for å prestere, sier Tarik.

Om han presterer også på landslaget, kan snakket om utlandet fort bli mer konkret enn skriverier i avisene.

- Det er jo sannsynlig med en overgang når det er så store klubber involvert. Men vi vil beholde ham, sier Per Morten Haugen, sportslig leder i Fredrikstad, til VG Nett.

MORO: Tarik sier det er morsomt å treffe gutta som spiller i utlandet. Her utfordrer han Liverpool-back John Arne Riise.
DEBUT? Takket være NFFs snuoperasjon i draktsaken, kan Tarik få sin første A-kamp med flagget på brystet i morgen.