Carew god blant italienske giganter

John Carew spilte godt, men det var en annen reserve som stjal showet i kampen mellom Juventus og Roma

Både Juventus og John Carews Roma hadde full pott på to kamper, da de møttes på Delle Alpi i går kveld. Før kampen hersket det en svært gemyttlig tone mellom de to rivalene. Pavel Nedved skrøt uhemmet av Romas Francesco Totti, mens Totti sa at Juventus' keeper, Gianluigi Buffon, trolig er best i verden. Buffon fulgte opp med å hevde at Roma er ustoppelige når de spiller opp mot sitt beste.

Men under kampen var det verken Nedved, Totti eller Buffon som stjal showet. Alessandro Del Piero måtte ut med skade etter bare 14 minutter, og innbytter Marco Di Vaio grep sjansen uten å nøle.

Allerede to minutter etter han ble byttet inn, hadde 27-åringen sin første avslutning. I det 20. minutt satte han kontant inn en retur fra Roma-keeper Ivan Pelizzoli, etter en god heading fra David Trezeguet. Bare fem minutter seinere kom kampens peneste mål, da Carews lagkamerat Christian Chivu utliknet ved å skru et frispark utagbart i Buffons venstre hjørne.

God Carew

Men det er av sine egne man skal ha det. Di Vaio, som er født i Roma, sendte Juventus i ledelsen 2-1 etter 35 minutter, da han fikk stortåa på et lavt frispark fra Nedved.

I andre omgang viste Roma hvorfor mange regner dem blant favorittene i Serie A i år. Carew ble byttet inn for Vincenzo Montella, og markerte seg etter ti minutter på banen da han fikk til en god heading, men ble avblåst for dytting. Han vant flere dueller, og løste opp spillet med presise pasninger og gode vendinger. I det 71. minutt fikk Carew en god mulighet til å score, men var uheldig med førsteberøringen innenfor 16-meteren, slik at Igor Tudor rakk å skli bort ballen før nordmannen fikk skutt.

Roma var klart best etter pause, og foran 43 402 tilskuere klarte de å presse hjemmelaget bakover på banen.

John Carew kjempet og slet, mens Francesco Totti hamret ballen knallhardt mot Juventusmålet gang på gang.

Tre minutter før full tid sørget Jonathan Zebina for en høyst rettferdig poengdeling, med en hard markkryper fra 25 meter. Ballen gikk innom en forsvarsspiller, og forandret retning akkurat nok til å overliste Gianluigi Buffon.

Roma friskere

Roma endte på en skuffende 8. plass i fjor, men nå øyner både spillere og fans en sesong helt i toppen av Serie A.

- Vi tok et viktig steg framover i dag. Det er viktig å vise at vi er tilbake etter forrige sesong. Dette viser at vi har karakter, sier Zebina.

Tomålsscorer Marco Di Vaio roser Roma-spillerne etter kampen.

- De var friskere enn oss, og jeg synes 2- 2 var et riktig resultat. Det er alltid viktig å vinne disse store kampene, men det ligger mange flere sjanser foran oss.

John Carew og de andre Roma-spillerne topper Serie A, med Juventus på andreplass. Parma, AC Milan og Inter har også sju poeng på tre kamper. Neste kamp for John Carew & co er hjemme mot Ancona søndag om en uke. Juventus møter Reggina på bortebane dagen før.

HOLDT MÅL: Jonathan Zebina (i midten) reddet det ene poenget for Roma, og blir gratulert av lagkameratene.