Carew grisetaklet - Muntari tryllet

Villa fikk bank på hjemmebane.

Aston Villa - Portsmouth 1-3

(Dagbladet.no): Aston Villa har vært en positiv overraskelse i Premier League denne sesongen, men med to strake hjemmetap er de kommet ettertrykkelig ned på jorda.

I dag ble det 1-3-tap mot Portsmouth, i en kamp som først og fremst vil bli husket for to fantastiske mål fra Ali Muntari. Det var imidlertid Aston Villas Craig Gardner som scoret først etter ni minutter - uheldigvis i eget nett.

Wilfred Bouma slurvet med klareringen etter en Pompey-corner, og Gardner styrte ballen bak sin egen keeper fra 6-7 meter.

Martin Laursen fikk to eventyrlige muligheter til å utlikne etter halvspilt 1. omgang, men sløste vekk begge.

Like ineffektiv var ikke Muntari.

To vakre mål

Fem minutter før pause dro han seg innover i banen, og dundret ballen i vinkelen fra 20 meter med venstreslegga. Vakrere kan det knapt gjøres - men ghaneseren hadde mer krutt på lager.

Carew grisetaklet - Muntari tryllet

En halvtime før slutt kriget han til seg ballen et stykke inn på Villas banehalvdel, slo en tunnell og fyrte fra 25 meter. Muntari brukte utsida av foten til å bøye ballen rundt Scott Carson, som igjen var sjanseløs.

Et mesterstykke av en scoring, og en soleklar kandidat til rundens mål.

Villa fikk et halmstrå da Ashley Young ble sparket ned innenfor 16-meteren etter 70 minutter. Gareth Barry var sikkerheten selv og løp inn i nettet for å hente ballen. På vei tilbake mot midtsirkelen så en Portsmouth-spiller sitt snitt til å slå ballen ut av hendene hans - og Barry reagerte med å sette inn en rugbytakling på synderen.

Begge slapp imidlertid unna kort.

Tok Sol Campbell

Flere mål ble det ikke på Villa Park. John Carew vant som vanlig en del dueller, men aller mest markerte nordmannen seg da han ga Sol Campbell samme behandling som han ga Arsenals Aleksander Hleb forrige helg.

Fire minutter inn i kampen ante Sol Campbell fred og ingen fare, da nordmannen plutselig satte inn et rykk. Campbell spilte fra seg ballen, men det var for seint - for Carew kom flyvende og heiv seg inn i leggene på midtstopperen.

Belønningen var et fortjent gult kort.

MÅLLØS AV BANEN: Men John Carew fikk i det minste taklet Sol Campbell knallhardt, om enn noe ureglementert. Foto: AP
MÅLLØS AV BANEN: Men John Carew fikk i det minste taklet Sol Campbell knallhardt, om enn noe ureglementert. Foto: AP Vis mer