Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Carew har en ny klubb på gang

Drillo vraker likevel spissen mot Tsjekkia.

TRENER ALENE: John Carew har oppdatert landslagssjefen på aktivitetene han gjør som klubbløs spiller. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.
TRENER ALENE: John Carew har oppdatert landslagssjefen på aktivitetene han gjør som klubbløs spiller. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i dag tok Egil Drillo Olsen ut troppen mot Tsjekkia, til privatlandskamp på Ullevaal 10. august.

For første gang på lenge er John Carew vraket til en landskamp. Angriperen fikk lite spilletid for Aston Villa og Stoke sist sesong og virket å være et stykke unna sin beste form i EM-kvalifiseringskampen mot Portugal i juni.

31-åringen har fortsatt ikke funnet seg en ny klubb, noe som gjør at landslagsledelsen ikke gambler med å ta ham ut nå.

TROR DET ORDNER SEG: Egil Drillo Olsen har ikke gitt opp John Carew. med tanke på høstens EM-kvalikkamper. Foto: ARNT E. FOLVIK
TROR DET ORDNER SEG: Egil Drillo Olsen har ikke gitt opp John Carew. med tanke på høstens EM-kvalikkamper. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

- Nei, det gir seg vel litt selv hvorfor John ikke er med. Han har trent på egen hånd, og vi har hatt bra kontakt med ham i sommer. Men i og med at han ikke har ny klubb nå, så er han ikke med i troppen nå, sier «Drillo», som tror ting ordner seg for Carew snart.

- Jeg vet at han har en ny klubb på gang, og han kan komme til å skrive under for dem snart. Men jeg kan ikke si mer om hvilken klubb det er snakk om.

Unggutta flyttet ned I troppen er det få overraskelser ellers, og alle som er tatt ut, var også med i troppen til kampene mot Portugal og Litauen i juni. U21-landslaget skal møte Skottland dagen før, og både Håvard Nordtveit og Markus Henriksen, som var med i A-lagstroppen sist, er nå flyttet ned i den troppen.

- Vi kjører samme taktikk som vi har gjort tidligere, med at vi lar de spille for U-landslaget. Det er bedre at de spiller der enn at de sitter på benken for A-landslaget i en privatlandskamp, forklarer landslagssjefen.

Kampen mot tsjekkerne blir siste test før de to EM-kvalifiseringskampene mot Island og Danmark i starten av september.

- Dette blir en god sjanse for dem som spiller i utlandet til å vise seg fram. De er jo kommet i gang med sesongen før kampene i september, men dette blir fin trening for oss. Det er jo blitt sånn i fotballen nå at det er få landskamper, så vi skal bruke kampen godt, avslutter 69-åringen.

(NTB)