Du leser nå Dagbladet Pluss

Carew har scoret to ganger på Italias stjernekeeper: Slik lurer dere Buffon

Sist han spilte mot Norge kunne Buffon stått i dress, og gått rett i middag etterpå.

SKREMMER DE FLESTE: Veterankeeper Gianluigi Buffon er i stand til å skremme de fleste. Dette er den italienske veggen som fortsatt står fjellstøtt i landslaget. Tirsdag venter han på Norge i Roma. Foto: Paul Greenwood / NTB Scanpix
SKREMMER DE FLESTE: Veterankeeper Gianluigi Buffon er i stand til å skremme de fleste. Dette er den italienske veggen som fortsatt står fjellstøtt i landslaget. Tirsdag venter han på Norge i Roma. Foto: Paul Greenwood / NTB ScanpixVis mer

Det står en mann der, i det italienske målet med en svart vokset lugg 1,92 meter over gresset. Han har svære never, større enn de fleste. En italiener med et blikk av gråblått stål og kropp av italiensk marmor.

Gianluigi Buffon står fjellstøtt.

En målvakt med en autoritet og en aura som gang på gang har fått spisser og normalt gode avsluttere til å bli ubesluttsomme i det viktige sekundet som skiller mellom scoring og ikke scoring.

Gianluigi Buffon er kaptein både på klubblaget Juventus og på det italienske landslaget. Han har 150 landskamper og 429 kamper for Juventus. Han har også stått 169 ganger i målet for Parma.

- Kunne spilt i dress

I den første kvalifiseringskampen på Ullevaal 9. september i fjor maktet ikke det norske landslaget å sette italieneren på prøve en eneste gang.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.