- Carew har vært som en IT-aksje

Det sa Nils Johan Semb etter landslagsuttaket i dag. Uttaket var ikke basert på gammel kurstopp.

Verken John Carew, Tore André Flo eller Erik Hoftun kom med i troppen som møter Nederland på Ullevaal neste uke. Også Jan Derek Sørensen ble vraket i et uttak som ifølge Semb er gjort med to måneders perspektiv - med øye til kampen mot Nederland og de tre EM-kvalifiseringskampene i høst.

- John hadde et utrolig år, og så et år som, vel, ikke var så bra. Carew har vært som en IT-aksje på Oslo Børs. Han har fortsatt et fantastisk potensial, og verken han eller Tore André er langt unna. Men jeg vil se dem først, og jeg vil se dem i form fysisk og fotballmessig, sa landslagssjefen.

Heller ikke Erik Hoftun kom med i troppen på gamle meritter, etter middels spill for Rosenborg i Tippeligaen.

- Erik er en fantastisk flott fyr å ha med i troppen, en virkelig ledertype, men han har ikke prestert så bra i det siste. Tommy Berntsen har vært bedre over tid, og derfor er han med. Om Erik viser at han er i form igjen, for eksempel gjennom mesterligaen, så er han høyaktuell i høst. Jeg håper at han reagerer på vrakingen med et fandenivoldsk ønske om å komme tilbake, sa landslagssjefen.

Han avviser at han denne gang er spesielt tøff med å vrake etablerte spillere.

- Jeg har hatt masse tøffe uttak tidligere også, hvor meritterte stjerner er utelatt både fra tropper og ellevere, sa han.

(NTB)