Carew hørte Andresens brøl

Takket være tomme tribuner.

FRANKFURT (Dagbladet.no): Det handlet mest om å slikke sårene for de norske gutta etter 2-2-kampen mot Tyrkia i går kveld.

Men de fikk presset fram et smil da de ble minnet om 2-0-målet signert Martin Andresen. For selv om det ikke var så ofte Norge fikk låne ballen, sto de o hvert fall for kveldens flotteste angrep.

Skriket nådde pressetribunen

At det endte så godt som det gjorde har trolig de tomme tribunene mye av æren for. For det var Martin Andresens brøl - som også hørtes svært godt oppe på pressetribunen - som gjorde John Carew oppmerksom på at kapteinen kom byksende bakfra.

Dermed trillet han ballen inn sentralt, hvor Andresen styrte den inn i hjørnet fra rundt 16-meteren.

- John hører at jeg skriker. Å se ballen gå inn var veldig deilig, og det hadde føltes veldig godt om det ble vinnermålet, sier han.

For å beskrive målet litt nærmere: En klarering ble dempet av Carew, som la ballen tilbake til Andresen. Han fant Thorstein Helstad i bakrommet med et fint framspill. Helstad vendte opp nede ved høyrekanten, og sendte ballen tilbake til Carew.

Han ekspederte ballen videre på første touch - og sekundet senere lå ballen i nettmaskene.

VAKKERT ANGREP: Martin Andresen sendte Norge i tomålsledelse, og EM-drømmen var plutselig levende. Så begynte tyrkerne å skyte på Myhre. Foto: Scanpix/Ap
VAKKERT ANGREP: Martin Andresen sendte Norge i tomålsledelse, og EM-drømmen var plutselig levende. Så begynte tyrkerne å skyte på Myhre. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

- Perfekt angrep

John Carew mener et slikt mål ville høstet anerkjennende nikk i alle toppklubbene han har spilt for.

- Det var et perfekt angrep. Folk i toppklubber ville vært stolte av det målet. Det viser at vi kan, vi også, sier han til Dagbladet.no.

- Det var bare å sette seg ned og nyte. Der beviste vi at vi kan være gode på overganger, sier Thorstein Helstad.