Carew hudfletter Semb

John Carew (24) gleder seg til Norge får ny landslagssjef.

ROMA (Dagbladet): Bare noen kvartaler unna Vatikanet fikk Dagbladet i går audiens hos Norges kanskje mest utilgjengelige mann de siste tre ukene. Carew snakker i dette intervjuet også om framtida på landslaget, rasismen som preger ham i større grad enn han egentlig vil erkjenne, uenigheten i spillergruppa i forhold til hjemsendelsen, den kritiserte rådgiveren Flod - og naturligvis slagene mot John Arne Riise, som utløste de siste ukenes frustrasjoner og medieisolasjon.

Utløsende faktor

Og la det være sagt av Carew - og skrevet her - ganske umiddelbart:

- Episoden mellom meg og John Arne i Drammen var dypt beklagelig. Sånt skal ikke skje, og det vil aldri skje igjen. Jeg er veldig lei meg for det som skjedde. Men John Arne og jeg har for lengst skværet opp, og i dag er vi på det samme sms-nivået som vi alltid har vært, sier Carew.

- Hva utløste slaget?

- Det kommer jeg aldri til å si noe om, fastslår Carew.

Men han avviser bastant spekulasjonene om at det lå noe rasistisk motiv bak oppgjøret med lagkameraten. Derimot bekrefter han det inntrykket vi kunne få igjennom tv-bildene som ble sendt fra treningsfeltet i Drammen: Spyttklysene fra Riise foran beina på Carew, var en sentral utløsende faktor.

Surt og negativt

Men først og fremst handlet det om en negativ totalsituasjon for alle involverte.

- Alle var i dårlig humør. Vi hadde et dårlig resultat i Bosnia, vi fikk kjørt oss i mediene, og de rasisme-greiene borte i Bosnia var en ganske stor påkjenning for meg personlig. Det kom på toppen av alt de andre.

- Nå har jeg lært, og sikkert også John Arne, at sånne signaler må tas tidligere, sier Carew.

Samtidig stiller han spørsmålet:

- Burde ikke landslagssjefen og apparatet rundt ham også tatt disse signalene tidligere? Alt var så surt og negativt.

Snur ryggen til

Carew legger ikke skjul på at han i øyeblikket har et mildt sagt anstrengt forhold til Semb.

- Da det stormet som verst rundt Semb, sto jeg og et par andre profilerte spillere fram og forsvarte ham. Ellers hadde han antakelig mistet jobben. Så gjør jeg min første tabbe, og han snur ryggen til meg.

- Mennesker med en sånn oppførsel prøver jeg generelt å unngå i livet, sier Carew.

Pålagt holdning

Han misliker den lederstilen Semb har vist i disse ukene:

- Han er feig, redd for sitt eget skinn, og skyver spillerne foran seg. Spillerne var slett ikke enige om at jeg skulle sendes hjem fra samlingen. Av 10 mann var det kanskje to- tre som mente jeg burde sendes hjem. Jeg har fått masse tekstmeldinger i etterkant som viser hvor stor uenighet det var. Men meningen til de to- tre ble liksom offisiell, og resten av spillerne ble pålagt å ha den samme holdningen utad.

Trenger ny sjef

- Landslagskaptein Henning Berg har kritisert deg kraftig?

- Henning er jo nettopp i den situasjonen jeg prøver å forklare. Landslagskapteinen som Semb skyver foran seg. Jeg synes Semb bør opptre mer redelig overfor både det norske fotballpublikummet og sine egne spillere, fastslår Carew.

- En trener skal være et forbilde. Det avgjør om han får suksess eller ikke. Nils har vært til de grader det motsatte, sier han.

- Dette må jo tolkes som at du aldri vil spille mer for Semb?

- Jeg vil ikke fastslå noe. Men jeg er spent på hvem som blir ny landslagssjef. Jeg tror Norge har godt av å få et skifte.

Kneskadet

Carew rister på hodet over dem som har kritisert rådgiveren hans, Per A. Flod.

- Per er en glimrende rådgiver som jeg takker for alt samarbeid. Det må bli slutt på å rakke ned på ham. Hvem er Sembs rådgiver? Spør Carew, og smiler for første gang under intervjuet.

Søndagens kamp mot Tore André Flos Siena er uaktuell etter at han i går fikk konstatert en dyp betennelse i det ene kneet. I nesten hele går var han til undersøkelse og behandling i Roma, bare avbrutt av spisepauser, litt legepålagt søvn - og en tur ut i offentligheten igjen.