HYLLES: Espen Kofstad møter John Carew (t.v.)  på Bogstad GolfbanFoto: Berit Roald / NTB scanpix
HYLLES: Espen Kofstad møter John Carew (t.v.) på Bogstad GolfbanFoto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Carew hyller OL-klar kamerat: - Det han gjør er helt rått

John Carew er imponert over Espen Koftstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Det er helt rått det han gjør, sier John Carew og omfavner OL-klare Espen Kofstad.

Det ble et gledelig gjensyn mellom de to kameratene på Bogstad golfbane tirsdag.

En sprudlende Carew tok seg god tid til å gratulere Kofstad. Den tidligere landslagsspissen er mektig imponert over det Slemdal-gutten gjør på golfbanen om dagen.

– En enorm prestasjon å kvalifisere seg til OL. Jeg er mektig imponert over Espen, sier Carew til NTB.

– Det er kjempemoro når John Carew, som er en så stor idrettsmann i mine øyne, kommer bort og sier slike ting. Det betyr veldig mye for meg, forteller Kofstad.

Selv har han knapt landet etter at han i helgen sikret OL-plassen etter omspill. Glemt er den vonde ryggen som har plaget ham i årevis og truet golfkarrieren. I to år spilte han knapt golf.

OL-bursdag

Comebacket denne sesongen er blitt en eneste lang opptur for 28-åringen.

– Det har vært kjempekjedelige og tøffe dager hvor jeg ikke har kommet meg langt fra sengen. Noen dager har vært helt krise. Men jeg liker å tenke at jeg er enkel i hodet, og jeg legger derfor ikke mye energi i negative ting, sier Kofstad om den tunge tiden.

– Det er en guds lykke at jeg er så glad i å spille Playstation. Det er det beste tidsfordrivet jeg har, fortsetter Losby-golferen.

Han har en medfødt ryggplage, men har lært seg hvordan han skal få overtaket på ryggen.

– Jeg er i kjempeform. Jeg har spilt 14 turneringer hittil i år. Jeg har ingen problemer. Det skal ikke være noe problem å spille god golf i Rio de Janeiro, stråler Kofstad.

Han fyller 29 år samme dag som herrenes OL-turnering starter.

– Det har du helt rett i. Det har jeg ikke tenkt over, men du verden. Det blir moro å spille OL-golf på bursdagen sin. Du kan ikke få en bedre bursdagspresang, sier Norges nye golfyndling.

Ingen zikafrykt

Herreturneringen i Rio-OL har fått mange forfall på grunn av frykten for zikaviruset. Jason Day, Dustin Johnson, Jordan Spieth og Rory McIlroy er verdensstjerner som alle står over når golf er tilbake på OL-programmet for første gang siden 1904.

– Jeg kvalet til OL på søndag. Jeg er ikke redd for zika. Sjansen for å bli stukket og smittet og dill og all er så utrolig liten. Så nå skal jeg til OL og gjøre det så bra jeg kan. Jeg bryr meg ikke noe om den myggen. Jeg får ta på meg myggspray, sier Kofstad til NTB.

– Så du vurderer ikke å droppe OL-golfen, slik mange stjerner har gjort?

– Det kan du bare glemme. Det er ingen frykt for at jeg ikke skal dra til OL på grunn av zikafaren, slår golferen fast.

Han prater mye og rett fra levra. Det er ingen «ett slag av gangen»-fraser hos Kofstad.

– Siden golf kom tilbake på OL-programmet har drømmen vært bare å komme med der. Jeg var rangert som nummer 1500 i februar. Nå er jeg nummer 291. Jeg er den som har hoppet mest i verden på verdensrankingen. Nå går fokuset inn mot å vinne i Rio. Prøver du ikke å vinne, klarer du det i hvert fall ikke. Jeg skal bruke all energi på å gå for gull i Rio de Janeiro, sier Kofstad.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer