Carew-hysteri også i Norge

GARDERMOEN (Dagbladet): Seint i går kveld kom en ordknapp John Carew hjem på juleferie. - Det er veldig gøy å komme hjem til Norge, sa Carew og innvilget to spørsmål fra pressen.

På de to spørsmålene svarte Valencia-stjerna at onsdagens utvisning ikke er noen stor sak og at han ikke vet hva som skjer med en eventuell protest. Videre var han svært fornøyd med sin tilværelse i Valencia. Så forsvant han sammen med mor og far ut i desembernatta.

Ønsker ro og fred

John Carew ønsker ro og fred når han skal feire jula i Norge. Det er lite som tyder på at Carew får ønsket sitt oppfylt. Alle skal nemlig ha en bit av spissen som har supersuksess i Valencia. Proffagent Per A. Flod vurderer å innkalle til pressekonferanse i dag.

- Om det er mange som vil ha tak i John? Det er bare å lese avisenes førstesider hvor John stadig vekk er avbildet, så skjønner du at det er hysteri, sier proffagent Per A. Flod til Dagbladet.

- Det er gøy på en måte, men dette er på mange måter medaljens bakside. John kommer hjem til Norge for å slappe av og feire jul, men det blir ikke lett når hele den norske sportspressen jakter etter ham. John ville slappet mer av hvis han hadde ligget på sofaen i Valencia, sier Flod.

Hysjet på publikum

John har scoret sju mål siden overgangen fra Rosenborg til spanske Valencia. Onsdag scoret han igjen på bortebane mot Athletic Bilbao og i tillegg ble han utvist.

- Jeg fikk et oppspill utenfor 16-meteren, tok med meg ballen på en touch og avsluttet med et skudd som keeperen ikke klarte å redde, skriver Carew på sin hjemmeside på Internett.

Han ble så glad for scoringen at han sprang langs hele sidelinjen og hysjet på publikum, som hadde buet mot ham i 2 x 45 minutter. Dommer Perez Burrull trodde han viste usportslige gester til publikum og svarte med å gi John sitt andre gule kort - og dermed ble målscoreren sendt i dusjen. Valencia vurderer å anke avgjørelsen gjennom en protest.

Gutteprat i dag

- Jeg kan ikke skjønne at dette kvalifiserte til utvisning. Jeg forsto ingenting da jeg ble utvist. Det skal vel litt mer til for å bli utvist, sier John.

Han skal i dag i møte med proffagent Per A. Flod.

- Vi kommer til å ha en skikkelig gutteprat, sier Flod og ler godt.

Han liker veldig godt å prate med John - og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Han tjener nemlig gode penger på det.

- I dag skal vi snakke om sponsoravtaler, investeringsavtaler og skoavtaler, sier Flod.

Men de to gode vennene skal også snakke om mer dagligdagse ting.

- Biler, fotball og jenter står alltid på agendaen når vi møtes, sier Flod.

Til Gudbrandsdalen

I kveld reiser John sammen med søsteren Elisabeth og mamma Jorunn til bestemor i Gudbrandsdalen for å feire jul.

- John har sagt til meg at han ikke ønsker noen pressefolk hengende rundt seg på fjellet, sier Flod og fortsetter:

- Men allerede er det noen som har prøvd å få bilder av huset der John skal feire jul. Bestemoren gikk ut av huset og besøkte noen venner for å slippe unna, sier Flod og ler godt nok en gang.

John selv regner med å reise tilbake til Oslo 28. eller 29. desember for å besøke noen venner før han setter seg på flyet til Spania igjen.

PÅ JULEFERIE:</B> Seint i går kveld kom John Carew hjem til Norge der han ble møtt av pappa Ousainou. Nå skal junior feire jul sammen med familien og ønsker mest mulig ro.