- Carew i bedre balanse

Landslagstrener Åge Hareide tror på nytenning for John Carew i landslaget.

De to møttes i den italienske hovedstaden torsdag.

- Dagen var veldig positiv på alle måter. Jeg har fått snakket mye med John og også med Fabio Capello (Roma-trener). Det er viktig med tanke på bruken av John i treningskampene på vinteren og våren. For oss det svært viktig at han er med i de tre kampene i mars, april og juni, sier Åge Hareide til NTB.

- Må Carew på noen måte unnskylde seg overfor de andre landslagsspillerne?

- Vi har gått igjennom alle retningslinjer og regelverk som man må forholde seg til når man går inn på landslaget. De er de samme som for alle andre. Det vet John. Han har veldig lyst og er glad for å kunne bidra for Norge i framtiden.

- Vi må kartlegge det eventuelle behovet for en unnskyldning når alle spillerne samles. Jeg skal gå en runde med gutta om alt som er skjedd i landslaget. Hvis det da kommer opp slike behov, må vi ta det når det kommer. Det viktigste er at John og John Arne Riise har skværet opp, fortsetter Hareide.

Carew angrep Riise i spillerbussen etter en landslagstrening i Drammen. Han ble hjemsendt, og nektet etter det konsekvent å svare på henvendelser fra tidligere landslagssjef Nils Johan Semb og andre i Fotballforbundet.

Fornøyd

- Capello er fornøyd med John både spille- og innstillingsmessig. Han virker å være i bedre balanse. Man blir påvirket av å være på et sted der man lykkes. Jeg så en kamp med ham på TV onsdag. Han sto bak det meste av det Roma skapte, og han laget målet.

- Det viktigste for meg nå er å få med meg de største profilene videre og at de synes det er kjekt (å spille på landslaget).

Rett etter Asia-turen reiser Hareide til England for å møte spillere og managere der.

- Dette er en hektisk jobb, og annerledes enn hva jeg er vant til. Men fortsatt er det gøy. Det skulle bare mangle, vi har jo ikke spilt en kamp ennå, sier Åge Hareide.

NTB

KLAR IGJEN: John Carew møtte Åge Hareide og vil nå spille for landslaget igjen.