Carew i Real-samtaler

Agent Per A. Flod bekrefter.

LYON (Dagbladet.no): John Carews agent Per A. Flod bekrefter overfor Dagbladet at han har vært i samtaler med Real Madrid.

- Det stemmer. Det skjedde sommeren etter førstesesongen i Valencia, altså i 2001, sier Flod i forkant av kveldens Champions League-duell mellom Carews Lyon og _ nettopp _ Real Madrid.

Rant ut i sanden

Den gangen var Carew ennå bare 21 år, men hans debutsesong i Primera Liga vakte stor oppmerksomhet i Fotball-Europa. Sommeren etter havnet Per A. Flod i samtaler med et styremedlem i Real Madrid.

- Vi snakket egentlig om noe annet, men så fortalte han at Real kunne være interessert i John som erstatter for Fernando Morientes. Det var snakk om at Morientes skulle forlate klubben den sommeren, sier Flod.

- Jeg tok derfor kontakt med Reals sportsdirektør Emilio Butragueno, som var hyggelig _ og noterte seg det jeg sa. Han lovte å komme tilbake til meg, men det ble aldri noe mer, sier Flod.

At Fernando Morientes likevel ikke forlot Real Madrid den sommeren, kan være noe av grunnen til at det aldri ble forhandlinger. I tillegg hadde John Carew, etter sin kometaktige førstesesong i Spania, en meget høy markedsverdi _ og samme sommer betalte Real Madrid godt over en halv milliard for å kjøpe Zinedine Zidane fra Juventus.

Takker Houllier

SLO TIL: John Carew var en sensasjon i sin første sesong for Valencia i Primera Liga. Derfor kastet Real Madrid sine øyne på ham. Foto: Scanpix
SLO TIL: John Carew var en sensasjon i sin første sesong for Valencia i Primera Liga. Derfor kastet Real Madrid sine øyne på ham. Foto: Scanpix Vis mer

Carew dro to sesonger senere til Roma på lån, og sommeren etter ble Besiktas ny arbeidsgiver. I forkant av denne sesongen havnet han i Lyon under manager Gérard Houllier, som før møtet med Real Madrid skryter uhemmet av klubbens toppscorer til Dagbladet.

- Det var hyggelige ord, sier Carew via sin agent Per A. Flod.

- John er full av godord tilbake. Han vil takke Houllier for den tilliten og omtanken han har fått siden han kom til Frankrike, og nå ønsker han å betale tilbake, sier Flod.

John Carew har fått forbud mot å snakke med pressen i forkant av kveldens kamp.

ENDTE I LYON: I stedet for Real Madrid gikk turen via Roma, Besiktas, og til den foreløpige endestasjonen Lyon.