Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carew i sjokk etter fotballdrap

John Carew er sjokkert og fortvilet etter at en 16 år gammel gutt ble stukket ned og drept under kampen mellom Besiktas og Rizespor i går kveld.

Unggutten Cihat Aktas ble brakt til sykehus, men livet sto ikke til å redde.

Hendelsen skjedde i pausen, etter bråk mellom to grupper av Besiktas-tilhengere på stillingen 1- 0 til Rizespor, melder nyhetsbyrået Antolia, ifølge AP.

-  Jeg klarer ikke å tenke på noe annet akkurat nå. Dette er helt forferdelig, og folk er preget av det, sier John Carew til Dagbladet.

Ifølge NTB melder tv-kanalen CNN-Turk at to personer er pågrepet. Politiet stengte utgangene i håp om å anholde flere i saken.

-  Sjokk

Carew og spillerne merket ingenting i løpet av kampen. Først i garderoben etterpå fikk de beskjed.

-  Jeg fikk sjokk. Resultatet fra kampen er betydningsløst. Når noe sånn skjer, betyr fotballen lite, ingenting, absolutt null, sier Carew til Dagbladet.

-  Jeg kommer ikke til å klare å fokusere på fotballen i de nærmeste dagene, sier han.

Skal ikke skje

Da Dagbladet snakket med Carew klokka 22.00 i går kveld, visste han ingenting om bakgrunnen for hendelsen eller hvordan den vil bli markert.

-  Jeg har ikke hørt noe, og får heller ikke med meg så mange beskjeder fordi jeg ikke kan tyrkisk. Men dette er noe vi helt klart må markere. Sånt skal ikke skje verken på en fotballbane eller andre steder, påpeker han.

Skal kose seg

Carew er rystet over all uroen rundt fotballen. De siste ukene har det vært flere tilfeller av rasisme på tribunen, bl.a. i landskampen mellom Spania og England sist tirsdag.

-  Dette er ikke bra. Folk skal kunne gå på fotballkamp for å kose seg og ha det hyggelig.

-  Hvordan er tribuneforholdene i Tyrkia?

-  Jeg kjenner ikke så godt til det, men inntrykket jeg har fått er at det er veldig bra. Det er helt forferdelig at noe sånt skjer.

Hoset vitne

Dette er andre gang på under en måned at en tilskuer omkommer på tribunen under en kamp med nordmenn involvert. 24. oktober omkom en tilskuer i den danske Superligakampen mellom FC København og Viborg. Magne Hoset var øyenvitne til at mannen falt ni meter rett ned.

I april 2000 ble to engelske fans drept da Leeds spilte semifinale mot Galatasaray i Istanbul. Etterpå lovet den tyrkiske regjeringen å få bukt med tribunevolden. Kampen endte for øvrig 2- 2.

<B>NEDBRUTT: </B> Besiktas-spissen John Carew satt i garderoben i pausen da en 16 år gammel gutt ble stukket ned og drept. Etter kampen fikk spillerne den tunge beskjeden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media