Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carew i storslag sikret poeng mot Real Madrid

Van Nistelrooy bommet på straffe rett før slutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Real Madrid - Lyon 2-2. John Carew har vært stor på landslaget i høst, og i kveld var han også stor i det aller beste selskap på mektige Santiago Bernabéu.

Han var rett og slett strålende, og terroriserte til tider Real-forsvaret.

Lyon ledet 2-0, men Real kom tilbake og var bare en straffebom fra Ruud van Nistelrooy unna seier.- Det var en veldig god kamp mellom to gode lag. Jeg er fornøyd med innsatsen vår, sier Real-sjef Fabio Capello til Canal Plus TV.

Real Madrid-treneren mener Carew var så god at hvem som helst ville fått problemer med å markere nordmannen.

- Jeg kjenner ham godt fra da han spilte for meg i Roma, men jeg har aldri sett ham spille så godt som i kveld. Dersom en speider hadde vært her i kveld på jakt etter en stor spiller, ville han ha sett en der ute (på banen), sier Capello ifølge NTB.

25 e-cupmål

Kampen var bare 11 minutter gammel da Carew lurte Fabio Cannavaro. Nordmannen stakk fra italieneren og skjøt med høyrebeinet forbi Iker Casillas.

Dette var hans 25. mål i europacupene.

SENDTE LYON I LEDELSEN: John Carew scoret kampens første mål, men Real Madrid kom tilbake og det endte med poengdeling. Foto: REUTERS
SENDTE LYON I LEDELSEN: John Carew scoret kampens første mål, men Real Madrid kom tilbake og det endte med poengdeling. Foto: REUTERS Vis mer

Landslagstrener Åge Hareide hadde ikke selv sett John Carews scoring da Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) var i kontakt med han tirsdag kveld. 

- Det er fint for John, sa landslagstreneren, noe frustrert over å ha mottatt nyheten om at hans landslagsspiss hadde scoret for klubblaget. Hareide hadde nemlig planlagt å se reprisen av Carews kamp senere på kvelden.

Også forrige sesong scoret Carew mot Real i Madrid, i en kamp som endte 1-1.

Lyon hadde angrepsspillerne Fred, Sidney Govou, Sylvain Wiltord og Karim Benzema ute med skade, og dermed var Carew et soleklart valg på topp.

Vil beholde Carew

Carew har ikke spilt så mye denne sesongen, på grunn av skade. På Bernabeu viste han imidlertid at han er i storform, og da er det ikke rart at Lyon ønsker å beholde ham.

Det har versert rykter om at Carew kan være på vei bort når overgangsvinduet åpner igjen i januar, men Lyon-formann Jean-Michel Aulas sa før kampen at de ønsker å beholde nordmannen.

- Selv om flere klubber er interessert i å gi mer enn vi betalte for han vil vi at han skal bli, sier han ifølge Sky Sports.

image: Carew i storslag sikret poeng mot Real Madrid

Og Carew selv ønsker å kjempe for plassen på laget.

- Jeg har lyst til å bli her, også etter vinterpausen. Det er hyggelig at formannen setter pris på meg, jeg setter pris på ham også, sier Carew til sportsavisa L\'Equipe.

Hauge dømte kampen

Terje Hauge dømte kampen i den spanske hovedstaden, og Lyon kjørte på også etter Carew-scoringen.

Etter en halvtime økte Florent Malouda ledelsen, da han styrte et Juninho-frispark i mål, med et passivt Real-forsvar som tilskuere.

Utlikningen var derimot ikke langt unna. Tidligere Lyon-spiller Mahamadou Diarra kastet seg og skallet ballen i mål etter at Ruud van Nistelrooy headet en corner på tvers i feltet.

Dermed røyk Lyon-drømmen om å bli det første laget som har spilt seg gjennom gruppespillet i Champions League uten å slippe inn mål. Siden CSKA Moskva tapte onsdag kveld er det nå bare Bayern München som ikke har sluppet inn mål.

Fortsatt på topp

Hjemmelaget presset på for å få en utlikning mot slutten, og fem minutter før slutt kom den forløsende scoringen.

Og det var den notoriske målscoreren Ruud van Nistelrooy som reddet poenget for Real.

Han var på rett plass da han plukket opp returen etter at Raúl headet i stanga.

Nederlenderen kunne sikret tre poeng rett før slutt, da han fikk straffe etter en duell med Cris. Han tok selv straffen, men Gregory Coupet gikk rett vei og reddet.

Dermed topper fortsatt Lyon gruppa, med 13 poeng - tre foran Real Madrid. De er dermed gruppevinnere, siden de slo Real på hjemmebane og dermed uansett tar dem på innbyrdes oppgjør.

STRÅLTE: John Carew spilte en meget god kamp for Lyon.
Hele Norges coronakart