Carew ignorerer Lyon-kritikken

Who cares, liksom?

RIJEKA (Dagbladet.no): Endelig har John Carew fått oppfylt guttedrømmen sin. Han spiller i England, for Aston Villa, og han har startet oppholdet på balløya aldeles strålende.

Særlig har han fått skryt for samarbeidet med den samtidig innkjøpte spissen Ashley Young.

- Vi har funnet tonen både på og utafor banen. Hele laget er veldig sammensveiset, og det er en spesiell stemning i England, sier John Carew til Dagbladet.no.

- Det at vi ikke kjemper helt i toppen, gjør kanskje at lagånden blir ekstra god, sier den godt vante proffen.

Ignorerer Lyon-kritikk

Eneste mulige skår i gleden måtte være Lyon-rådgiver Bernard Lacombes surmagede kritikk mot klubbens tidligere spiller.

- Det kunne gå fem minutter uten at du så ham ute på banen, sa Lacombe blant annet til France Football.

John Carew sjøl, derimot, ser ikke ut som han kunne ha brydd seg mindre der han inntar kroatisk gress få timer etter landing i Rijeka.

BRYR SEG IKKE: John Carew har hatt en eventyrlig start i Aston Villa, og bryr seg lite om kritikken som har kommet fra gamleklubben. Foto: SCANPIX
BRYR SEG IKKE: John Carew har hatt en eventyrlig start i Aston Villa, og bryr seg lite om kritikken som har kommet fra gamleklubben. Foto: SCANPIX Vis mer

- Ja, jeg har så vidt hørt hva han sa. Men jeg mener - who cares, liksom? sier spissen til Dagbladet.no.

- De har jo tapt noen kamper i Frankrike nå, så kanskje det er derfor de sier sånt, tillegger spissen, før han signaliserer at han ikke vil si mer om saken.

John Carew var den store helten da landslaget i dag samlet seg foran onsdagens privatlandskamp mot Kroatia i Rijeka. Landslagssjef Åge Hareide tok imot spissen med et stort smil og flere solide klapp på skuldra.

- Jeg er på ingen måte overrasket over at Carew har startet så bra. Utfordringen blir å holde samme nivå i fortsettelsen. Jeg synes faktisk at John var bedre i den første kampen enn i den andre, sjøl om han sjølsagt var strålende også da, skryter Hareide.

Solskjær imponert

Også Ole Gunnar Solskjær er imponert over måten Carew har tatt Premier League med storm på.

- Nå er det vanskelig å sammenlikne hans inntreden i England med min egen. Jeg var ung da jeg kom til landet, mens han er kjøpt inn som en bærebjelke i laget. Men han har startet veldig bra, sier Manchester United-spissen til Dagbladet.no.

Solskjær mener Aston Villa har funnet en stil som passer nordmannen godt, og at Carew vil bli en håndfull for forsvarerne også i tida som kommer.

- Jeg er glad jeg ikke er midtstopper iallfall, smiler stjernespissen.

Carew ignorerer Lyon-kritikken

Liverpools John Arne Riise er, om ikke midtstopper, så iallfall forsvarer, og han er således en av de som må hanskes med Carew etter hvert.

Sunnmøringen er overbevist om at Carew har funnet rett sted.

- Jeg tror Premier League er bra for ham. Han er tøff, og i England er det viktig å være tøff. Antakelig blir han i Aston Villa i lang tid, spår venstrekanten.