- Carew imponerte

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United- Valencia 1- 1. Det ble verken fiesta eller norsk sydengrisefest på Old Trafford. John Carew hadde en ball inne, ble tvilsomt avblåst for offside, mens Solskjær benkestartet. Men Ole Gunnar skryter av Store-John: - Han imponerte.

- Han virket sterk og jobbet godt gjennom hele kampen, sier Solskjær.

John Carew er også godt fornøyd med egen innsats, sjøl om han ikke kom til mange målsjanser. Men han løp og løp, ofte uten at medspillerne fant ut at de ville sende en spansk lissepasning.

- Det blir ofte sånn. Jeg får ballen for sjelden når jeg stikker, men sånn er det. Noen ganger måtte jeg si ifra at neste gang ville jeg ha ballen, sier John Carew til Dagbladet etter kampen. Som åpnet med et forrykende veggspill. Signert Ryan Giggs og Andy Cole som endte opp med King Cole-goal. Det var en tung start for Valencia-John.

Nydelig slipsknute

- Det var tungt der ute, det ble mye løping. Nå er beina ganske kjørt også, ja. Det var minst like tungt som det så ut til, men jeg mener vi fortjente uavgjort. Sjøl om det kom på et sjølmål, sier John Carew med en flott knute på klubbslipset...

- Den knuta er jeg stolt av, knyttet den helt selv, sier han og ler. Med kurs rett hjem. Til Spania.

- Det er synd vi ikke skal overnatte her i Manchester. Jeg har hele familien her, de så kampen, men jeg får ikke tid til å gå ut sammen med dem. Vi tar nattfly hjem, vi har kamp på søndag allerede, og så er det landskamp i neste uke. Det går unna, sier Carew, som legger til at dette var hans første møte med Old Trafford...

- Mange store stadioner som er første gang for meg, det er gøy. Neste gang er det Nou Camp. Jeg gleder meg.

- Du fikk tillit i 90 minutter i Champions League?

- Ja, spillet vi la opp til er avhengig av meg, sier Carew.

Hadde blitt mål

Like avhengig er ikke United av Ole Gunnar Solskjær. Han startet på benken, seks dager før han fyller 28 år, men han kom innpå de siste 25 minuttene. Nordmannen virket kvikk.

- Jeg var litt skuffet over ikke å være med fra start. Andy Cole og Teddy Sheringham har spilt bra sammen de siste ukene, men jeg føler jeg er i godt slag, sier Solskjær til Dagbladet.

- Du hadde en mulighet?

- Ja, men det var et innlegg. Kanskje jeg skulle ha prøvd å avslutte. Da hadde det blitt mål. Det var surt at vi ikke klarte å holde helt ut.

Lettere irritert

Manager sir Alex Ferguson ville mer enn gjerne at United skulle ha vært klare for kvartfinalen:

- Målet vi fikk mot oss var jo et uhell av Wes Brown. Men, vi hadde en redning på streken fra Paul Scholes rett før, så uavgjort var kanskje et greit resultat.

- Solskjærs inntreden?

- Vi led en stund under at Giggs måtte gå ut, men Ole Gunnar Solskjær kom inn og vi fikk mer bredde og tempo framover, sier Ferguson, som kårer kaptein Roy Keane til banens beste.

- Keane har vært viktig for oss den siste måneden, sier Ferguson.

De to nordmennene avslutter kvelden også. Med et enkelt håndtrykk og ordene «vi sees snart».

  • Det var én som manglet på en småfrossen februarkveld i Manchester: TV3-kommentator Knut Th. Gleditsch. Fred over hans minne.