Carew inn, Solskjær ut

LA MANGA (Dagbladet): John Carew har vært ujevn i tre landskamper på La Manga. Men på sitt beste - og på høyreflanken - har han overbevist nok til å gå inn i Dagbladets startellever i EM. Ole Gunnar Solskjær må dermed på benken også for Norge.

John Carew er best når han kan bruke farta og styrken sin rettvendt, altså med ansiktet mot motstanderens mål.

Mot Island var det stort sett bare Espen Baardsen i Norges mål som så fjeset hans.

I andre omgang mot Danmark ble Carew dyttet ut på flanken, vekk fra to tunge, ødeleggende midtstoppere, og plutselig kunne han gjøre det han er best til:

  • Sette fart på ballen og seg selv og utfordre motstanderen. Da framsto han som en konstant trussel.

Problemstillingen er ikke ny for en enslig norsk spiss. Tore André Flo har opplevd mye av det samme, og Dagbladet har flere ganger anbefalt Flo i en flankerolle.

  • Ole Gunnar Solskjær spiller lite førstelagsfotball og overbeviste ikke da han fikk spille i VM for klubblag nylig. Han er før øyeblikket ikke god nok for Norges startellever.

Andre endringer på Dagbladets EM-barometer - og hvorfor:

  • Morten Bakke spilte seg rett inn i EM-troppen med kjempekampen mot Sverige i går. Bakke har gjennom Champions League vist at han er en mann for de internasjonale anledningene. Han skyver dermed Tottenhams Espen Baardsen ut av troppen. Baardsens situasjon er trist. Han er Norges største keepertalent, men må få spille førstelagsfotball for å komme med til EM.
  • Øyvind Leonhardsens skade gjør at han for øyeblikket er ute både av startelleveren og EM-troppen på 22 spillere. Ståle Solbakken er en naturlig erstatter som indreløper. Leo faller ned på ventelista sammen med andre gamle landslagshelter som Kjetil Rekdal og Ronny Johnsen. Men Rekdals formutvikling er positiv.
  • Vidar Riseth har spilt seg inn i EM-troppen her nede på La Manga - nesten som hva som helst, men fortrinnsvis som en dekning for André Bergdølmo på venstrebacken. Han fyller opp troppen på bekostning av Leonhardsen.
  • Jan Derek Sørensen skyves ut av EM-troppen og ned på venteliste. Sørensen er småskadd og formsvak for øyeblikket, dessuten har Carew vist seg som en utmerket mann i Sørensens rolle på høyreflanken. Sørensen erstattes av Eirik Bakke, Leeds. Bakke har vært god på et av Englands beste lag, og er ganske sikkert med i troppen til Tyrkia-kampen 23. februar.
SPENNENDE: Rosenborgs John Carew er primert spiss, men han har også gjort et spennende inntrykk som flankespiller.