Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carew klar for Roma

Seint i går kveld ble John Carew (23) utlånt til Roma. Og nå får han en sesong til å vise seg fram for resten av fotballverdenen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På onsdag fikk John Carew vite at han var uønsket i Valencia, og fikk fire dager på å finne seg en klubb å spille for kommende sesong. Tidlig i går formiddag satte han seg på flyet til Milano sammen med agent Per A. Flod for å forhandle med Roma, og rundt halv elleve i går kveld ble utlånsavtalen undertegnet.

- Avtalen innebærer at John i hvert fall skal spille for Roma kommende sesong, men de har også sikret seg opsjon på kjøp, sa Flod til Dagbladet seint i går kveld.

- Vi er veldig godt fornøyd med dette, og John er sikret enda bedre betingelser enn han hadde i Valencia, sier Flod, som ikke vil gå nærmere inn på avtalen.

Dermed blir stjernespekkede Roma landslagsspissens utstillingsvindu denne sesongen. Og også Valencia lukter penger når Carew skal score mål i rødt og oransje.

Det er større sjanse for å få solgt ham da.

- Vi har fått mange tilbud på John, men Roma har både hodet og skuldrene foran resten. Nivåmessig er Roma å foretrekke, sa klubbpresident Jaime Orti tidligere i går.

Erstatter Batistuta

Roma-manager Fabio Capello har være ute etter en stor og fysisk spiller, for å få mest mulig ut av lissepasningene fra Antonio Cassano og Francesco Totti. En rolle som passer Carew perfekt, selv om han skal fylle tomrommet etter Gabriel Batistuta og Massimo Marazzina.

Men Per A. Flod tror 23-åringen klarer oppgaven, og at Carew er spilleren Roma trenger.

- Jeg regner med at når de strekker seg så langt som de gjør her nå, er det for at de skal bruke ham. Og jeg er overbevist om at han kommer til å gjøre det så godt han kommer til å bli værende, sier Flod.

- Kjenner John noen av spillerne på Roma-laget fra tidligere?

- Han har jo slått dem noen ganger da, ler Flod og tenker først og fremst på da Carew scoret målet som sendte Roma ut av Champions League i februar.

Etter at Valencia-trener Rafael Benitez på onsdag utelot John Carew fra lista over spillere som skulle få spille denne sesongen, ble det en kamp mot det europeiske overgangsvinduet for Carew og Flod for å finne en ny klubb. I morgen kveld ville det vært for seint. Overgangen måtte bli klar i går, hvis ikke kunne nordmannen risikert et halvt år på tribunen.

Men Flod innrømmer nå at han var bedre forberedt på det som skjedde på onsdag, enn han tidligere i uka ønsket å gi uttrykk for. Han hadde allerede vært på leting etter Carews nye klubb i to uker.

- Jeg følte ikke situasjonen så dramatisk, og jeg ser det ikke slik at John ble sparket ut. Men det ble skapt en usikkerhet som ville vært vanskelig å leve med for John.

- Jeg fornemmet usikkerheten for en stund tilbake da vi ikke fikk klare forsikringer for at John var i laget, og jeg begynte å sjekke markedet for rundt fjorten dager siden. Da det ble bekreftet denne uka tok jeg fram det jeg allerede hadde jobbet med, for å sikre at John får spille kommende sesong. Vi kunne ikke risikerte en sesong med benkesliting, sier Flod.

Bikkjeslagsmål

Det har imidlertid ikke vært vanskelig å finne ny arbeidsgiver for den norske landslagsspissen etter bruddet med Valencia. Til sammen ti klubber fra sju forskjellige land er nevnt i rykteflommen. Everton og Rangers innrømmet til og med offentlig at de ville ha Carew.

- Vi gjør vårt beste for å bringe John Carew til Rangers, men vi er i et bikkjeslagsmål med Roma, Everton og en eller to andre klubber, sa Rangers-manager Alex McLeish.

- Andre klubber veldig interessante også. Men det ble naturlig at vi satte oss ned med Roma, fordi Valencia ønsket å lage avtale med dem. De bød rett og slett mest, sier Flod.

Etter at han i dag skal hilse på den sportslige ledelsen i klubben, drar Carew på landslagssamling med Norge. Først etter den viktige EM-kvalifiseringskampen mot Bosnia-Hercegovina vil han starte treningen med Roma.

NB! Fra før er Tore André Flo lånt ut fra Sunderland til Siena, og det blir dermed to nordmenn i Serie A denne sesongen. (Se neste side.)

NYTT UTSTILLINGSVINDU: John Carew ble seint i går kveld klar for AS Roma. Dermed blir det stjernespekkede italienske laget landslagsspissens utstillingsvindu denne sesongen.