Carew kneblet

Uten å vite hva gutten føler, hvilke behov han har og hvordan han har det inni seg, har Roma låst John Carew inne. Og kastet nøklene.

ROMA (Dagbladet): På rom 527 på hotell Cicerone midt i Roma sitter det nemlig en fotballspiller som ønsker å gi sin versjon av slagsmålet med John Arne Riise. Men John Carew får ikke lov av sin nye klubb. Han får rett og slett ikke lov til å snakke med noen selv om han ønsker det. Hvilket er ganske utrolig.

For i går - da han trodde at alt var OK for en tankelufting etter slaget i Drammen og den dramatiske hjemsendelsen på første fly fra den norske landslagstroppen - møtte jeg nemlig en fotballspiller som ville snakke. Og derfor gjorde vi en avtale om det før John ble hentet til trening.

- Vi snakkes i ettermiddag, sa Carew til Dagbladet før han satte seg i bilen.

Med andre ord: Etter et døgn med god støtte fra NISO og Morgan Andersen var tida inne.

- Har det bra nok jeg

Og det var ingen nervøs og unnvikende fotballspiller som kom ruslende gjennom resepsjonen med toalettmappa under armen klar for en ny dag på jobben. Han var riktignok ikke like fleipete og ovenpå som han kan være, men likevel, han virket på ingen måte knust av at han et døgn i forveien var blitt kastet ut av det norske landslaget. Men tydelig lei seg er han, og kanskje føler han seg litt uglesett og tråkket på også.

Så langt er det jo bare NFF og John Arne Riise som har fått lov til å ytre seg om skandalen.

- Jeg har det bra nok jeg, sa John Carew på vei til trening.

- Jeg ønsker å legge denne saken bak meg. Men det passer bedre å snakke om det i ettermiddag. Da har jeg jo bedre tid.

- Vi møtes i resepsjonen

På Romas treningssenter Fulvio Bernardini en god kjøretur utenfor den evige bys sentrum fikk mediene lov til å overvære de første 20 minuttene av treninga. Vel å merke på nærmere ett hundre meters avstand. Og så var det ut, helt ut på gata, for å vente på John Carew. Som tre timer seinere blåste forbi i en bil kjørt av sin personlige sjåfør.

Men der og da ville John Carew fortsatt snakke med Dagbladet. Tegnet han ga gjennom ruta er det ingen som misforstår i dagens mobilsamfunn. Så behovet og ønsket var der - «ring meg» etterlater ingen tvil om det.

Og en time seinere ringte han sjøl og avtalte tidspunkt for intervjuet.

- Vi møtes i resepsjonen om 20 minutter, sa Carew.

- Jeg vil bli ferdig med denne saken.

En SMS kom - ikke Carew

Men etter 20 minutter kom ikke Romas nye spisskjempe. Isteden kom det en tekstmelding på undertegnedes mobil:

«Kan ikke snakke med deg. Roma vil at jeg skal konsentrere meg om Roma. Ring Morgan Andersen.»

I hotellets resepsjon bekrefter man at Roma har gitt beskjed om at ingen telefoner skal settes over til John Carews rom. Sånn er det med den saken. Og slik lader altså John Carew opp til det som sannsynligvis blir hans Serie A-debut førstkommende søndag. I går ble han presentert som «Rasende Carew» i den store sportsavisa Corriere dello Sport. For knyttneven han plasserte i ansiktet på John Arne Riise er ikke blitt igjen innenfor Norges grenser. Knockouten i Drammen - ja, de skrev det her nede i går - er en stor sak i de fleste fotballand.

GOD MORGEN? En noenlunde blid Carew i går morges. Ikke sedvanlig fleipende, men vennlig og avbalansert.