Carew kobles til Sunderland som vikarspiss

- Vi ser etter en stor og sterk spiss, bekrefter klubben.

PÅ VEI UT: John Carew startet sin første kamp siden november mot Birmingham sist helg, men gikk målløs av banen. Etter at Darren Bent i går ble klar for Aston Villa er nordmannen på vei ut - og i dag skriver de to lokalavisene i Sunderland-området at han er ønsket som vikar fram til sommeren. Foto: (AP Photo/Simon Dawson)
PÅ VEI UT: John Carew startet sin første kamp siden november mot Birmingham sist helg, men gikk målløs av banen. Etter at Darren Bent i går ble klar for Aston Villa er nordmannen på vei ut - og i dag skriver de to lokalavisene i Sunderland-området at han er ønsket som vikar fram til sommeren. Foto: (AP Photo/Simon Dawson)Vis mer

(Dagbladet): Lokalavisene Sunderland Echo og Chronichle Live kobler i dag John Carew til Sunderland, i kjølvannet av at Darren Bent ble klar for Aston Villa tirsdag ettermiddag.

Med lånespiller Danny Welbeck og Fraizer Campbell på skadelista, er Asamoah Gyan er for øyeblikket den eneste tilgjengelige spissen i Sunderland. Derfor haster det for manager Steve Bruce å finne en erstatter for Darren Bent.

Ifølge de to lokalavisene har man sett seg ut Carew, ikke som en permanent løsning, men som en slags vikar ut sommeren.

Chronichle Live skriver at Sunderland allerede har brukt opp den tillatte kvoten for England-baserte lånespillere, og at de derfor ønsker å overta Carews resterende kontraktsperiode fra Aston Villa. 

Ønsker to kortvarige løsninger
Med en slik løsning vil Carew fortsatt være Bosman-spiller til sommeren. Dermed vil han ha muligheten til å flytte til et annet land, slik han har antydet overfor Dagbladet at han ønsker å gjøre.

- Etter Villa tror jeg ikke det blir mer Premier League på meg. Neste gang jeg skal flytte på meg så vil jeg til en ikke-prestisje-liga, sa Carew.

I tillegg til nordmannen skal Bruce ønske seg ytterligere en billig spiss som back-up fram til sesongslutt, og heller vente til sommeren med å finne Darren Bents permanente erstatter. Chronichle Live nevner Cardiffs Jay Bothroyd eller Stokes Ricardo Fuller som kortsiktige spissløsninger.

I et ferskt TV-intervju, som er lagt ut på YouTube, røper Sunderlands styreformann Niall Quinn at de er på utkikk etter en sterk spiss som støtte for Gyan og Welbeck. Den merkelappen passer selvsagt godt for Carew.

- Vi trenger en stor, sterk spiller for å hjelpe Gyan og Welbeck. Vi trenger å bli litt tøffere, å finne en mer fysisk spiss, sier Quinn.

West Bromwich ønsker Carew
Carew-agent Per A. Flod ønsker som vanlig ikke å kommentere spekulasjonene rundt landslagsspissen.

- Jeg holder alltid kortene mine tett til brystet.

- Du er ikke i Nordøst-England?

- Hva skal jeg der å gjøre?

Om Sunderland virkelig er interessert i Carew har de imidlertid konkurranse fra andre Premier League-klubber.

West Bromwich-manager Roberto Di Matteo har allerede bekreftet sin interesse for Carew, og ifølge Daily Telegraph vil det nyopprykkede laget gjøre et nytt forsøk på å hente nordmannen til The Hawthorns.

Ifølge avisa ble Carew nektet en overgang fra fra Villa for to uker siden fordi spisskjempen Emile Heskey pådro seg en suspensjon på tre kamper.

- West Brom er trygge på at deres framstøt mot 31-åringen nå vil lykkes, på tross av interesse fra West Ham, fordi Villa har hentet inn Bent.