Carew laget hat-trick i bomskudd

Valencia- Barcelona 0- 1: Både neste kapittel i Valencia-eventyret og pengebonusen for ti scoringer i klubbtrøya lar vente på seg for John Carew (21). I går sto han for hat trick: I misbrukte kjempesjanser!

- Jeg hadde ingen opplagte målsjanser. De jeg hadde, skapte jeg sjøl, sier John Carew til Dagbladet. Tross tapet var han fornøyd med egen innsats på Campo de Mestalla i går kveld.

Men det er rusk i målfoten som har fått spansk presse til å gå av hengslene og kalle ham «årets overraskelse» i spansk fotball. Alene med keeper plasserte han ballen den forsmedelige halvmeteren utenfor i det tolvte minutt.

- Det var ingen sjanse før jeg fikk vendt bort forsvarsspilleren. Dessuten var vinkelen nokså spiss og avstanden 15 meter, forklarer Store-John.

Carew-tap nr. 2

Men akkurat som i forrige ligakamp mot Deportivo La Coruna ble misbrukte kjempesjanser hovedinntrykket som sitter igjen etter Carews innsats på Valencia-matta i går kveld. Selv om hovedpersonen sjøl ikke er enig i den framstillingen.

  • 42. minutt: Ballen havner i beina på en umarkert Store-John på 12 meter. Førsteberøringen er for dårlig og Carew setter ballen over.
  • 46. minutt: Carew burde ha ordnet utlikning i annen omgangs første minutt da han fikk heade nærmest upresset fra femmeteren.

I går var andre gang Valencia tapte med Lørenskog-gutten på banen. Carew står fremdeles bokført med 8 nettkjenninger og seks målgivende pasninger i La Liga.

Og medregnet hans ene scoring i Mesterligaen, er han fremdeles ett mål unna den magiske 10-ålsgrensa som vil gi et fett tilskudd til en allerede feit lommebok.

Taus om bonus

- Bonusen er ikke interessant å tenke på. Jeg har nok penger likevel, sier Carew, som ikke ser noen grunn til å la Dagbladet få vite hvor mye penger det dreier seg om.

- Jeg føler at vi hadde flere sjanser enn Barcelona, men hadde ikke marginene på vår side. Vi gjorde en god kamp, men burde selvsagt ha prestert enda bedre på hjemmebane, sier 21-åringen.

Tross hjemmebanefordel og bedre tabellposisjon var Valencia nummeret for små for Barcelona i går kveld. Etter bare seks minutter kom kalddusjen som gjorde Barcelona til tabelltoer og som henviste Valencia til tredjeplass i den spanske ligaen: Frank de Boer klemte til fra rundt 30 meter, ballen skiftet retning og havnet i mål.

- Ingen millionbonus

MISS PÅ MISS: John Carew må fremdeles vente på bonusen etter 10 mål. I går gikk det skikkelig skeis, med hat-trick i bomskudd.