VÅLERENGA-AKTUELL?: I 2005 skrev både Kjetil Siem og John Carew under på en uformell avtale, som handlet om at spissen skulle vende hjem til Vålerenga når utenlandskarrieren var over. Tidspunktet ble satt til 2012. 
Foto: OLE C. H. THOMASSEN / Dagbladet
VÅLERENGA-AKTUELL?: I 2005 skrev både Kjetil Siem og John Carew under på en uformell avtale, som handlet om at spissen skulle vende hjem til Vålerenga når utenlandskarrieren var over. Tidspunktet ble satt til 2012. Foto: OLE C. H. THOMASSEN / DagbladetVis mer

Carew lovet Siem å returnere til Vålerenga i 2012

Røper avtale som ble inngått for sju år siden.

(Dagbladet): John Carew har ennå ikke funnet seg en klubb etter å ha blitt frigitt av West Ham i sommer.

Nå røper NFFs generalsekretær Kjetil Siem at han sitter på en avtale signert i 2005 - der Carew «lover» å komme tilbake til Oslo-klubben i 2012.

- Det er en uformell, men samtidig morsom og seriøs greie. Vi signerte på en avtale mellom oss to, om at han skulle komme tilbake til Vålerenga i 2012. Det var ikke noe jeg formaliserte eller la inn i noe arkiv - avtalen ble faktisk skrevet på ei Vålerenga-drakt, sier Siem til Dagbladet.

Han var direktør i klubben da avtalen ble inngått, og har sørget for å minne Carew om den når de har møttes.

- Det er lenge siden jeg har snakket med ham nå, men sist gang fikk han beskjed om at han ikke måtte glemme hva han signerte på, sier Siem.

Ifølge Siem er det Carew som fikk beholde drakta, mens han selv sikret seg en kopi i form av et bilde.

I VIF-forhandlinger
Kanskje er det grunn til å børste støvet av den gamle avtalen nå.

HERJET I TIPPELIGAEN: John Carew spilte for Vålerenga mellom 1997 og 1999. Foto. Dagbladet
HERJET I TIPPELIGAEN: John Carew spilte for Vålerenga mellom 1997 og 1999. Foto. Dagbladet Vis mer

Den siste tida har Carews agent, Per A. Flod, blitt observert i VIFs klubblokaler på Valle. Dagbladet møtte ham på vei ut derfra i 13.30-tida tirsdag.

- Det er ingenting oppsiktsvekkende med at jeg er her, hevdet Flod da.

Men i går meldte VG Nett at Flod forhandler med Vålerenga om en Carew-retur, drøye 13 år etter at han forlot klubben til fordel for Rosenborg.

Det skal være Carew selv som tok initiativet til forhandlingene.

- He-he. Ikke så jeg vidt jeg vet, svarte 32-åringen da Dagbladet i går spurte om VIF blir hans neste arbeidsgiver.

Motivert Carew er nøkkelen
Avtalen med Siem fra 2005 kan ikke akkurat sies å være bindende, men den tidligere Vålerenga-direktøren er overbevist om at han husker den.

- Jeg sa at «når du skal tilbake til Norge, så kan du ikke gå til RBK selv om du har spilt der også. Du må ta de siste årene av karrieren her, med familien din og sikkert noen barn». John var enig i det, og da sa jeg at vi skulle skrive under på en avtale. Vi regnet på det, jeg foreslo 2010, men John mente det var litt for tidlig. «Vi må ta 2012», sa han. Dermed signerte vi på det og tok hverandre i hånda, sier Siem.

HJERTET I VÅLERENGA: Carew stilte seg sammen med Klanen da Vålerenga møtte Sandefjord i cupen i 2003. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
HJERTET I VÅLERENGA: Carew stilte seg sammen med Klanen da Vålerenga møtte Sandefjord i cupen i 2003. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer

Carew er blitt 32 år, og den dårlige fjorårssesongen har ikke gjort det enkelt å finne en god klubb i utlandet.

Samtidig har han uttalt at han ønsker å fortsette på landslaget - og en retur til Tippeligaen kan definitivt hjelpe ham med det.

Siem sier alt kommer an på Carews motivasjon. Om den er på plass, tror han 32-åringen kommer til å terrorisere forsvarerne i Tippeligaen i årene framover.

- Det handler om én ting, som bare John kan svare på, og det er motivasjon. Er han skadefri og motivert, er det ikke tvil om at han kommer til å løfte Vålerenga og norsk fotball. Det må du faktisk være en nerdete rakettforsker for å ikke forstå, sier Siem.