- Carew må forstå alvoret

Landslagssjef Nils Johan Semb håper John Carew foretar en selvransakelse, og snart forstår alvoret etter episoden i Drammen.

Carew hudfletter Semb- Jeg tror det er svært viktig at John foretar en sjølransakelse og forstår alvoret. Dette er en grov sak, det er det ingen tvil om, påpeker Semb overfor NTB.

I går snakket Carew for første gang med norske medier om omstendighetene rundt «Slaget i Drammen». Han langet ut og sa blant annet at han ikke akkurat er venner med Nils Johan Semb, som han mener har taklet saken på en feil og feig måte.

- Alt er lite gjennomtenkt, ting ble besluttet veldig fort, sa Carew, som også har måttet tåle kritikk fra landslagskollegene Christer Basma og Henning Berg.

- Ikke personlig

Semb er imidlertid krystallklar på at dette ikke er en sak mellom ham og Carew.

- Fokus er blitt flyttet. Dette er selvfølgelig ikke en personstrid mellom John og meg, slik det ble framstilt i forskjellige medier i dag. Jeg har vært en støtte og pådriver i Carews fotballutvikling, og brukt mye energi og entusiasme rundt ham som spiller, hevder Semb overfor NTB.

Han har tatt ut Carew til 36 A-landskamper og rundt 20 U21-landskamper.

- Det dette handler om, er en svært uheldig episode i Drammen, som fikk den konsekvensen at John ble tatt ut av samlingen. Det var det NFFs ledelse som bestemte, med støtte fra meg, spillerne og det øvrige støtteapparatet, fortsetter Semb.

John kunne blitt

Landslagssjefen mener reaksjonen med å ta Carew ut av troppen var helt naturlig etter den grove hendelsen. På spørsmål om han bør ta selvkritikk på at Carew ikke fikk sjansen til å bli igjen i Oslo, svarer han følgende:

- Mulighetene for å bli igjen i Norge var til stede, det var Johns valg å reise til Roma tidlig dagen etter.

- Landslaget og spillerne skal være forbilder for mange, derfor synes jeg det er viktig å bygge opp sunne holdninger. Det å utøve vold er en atferd vi må ta sterkt avstand fra. Det må markeres tydelig ovenfor den som utøver vold og ikke minst omgivelsene, påpeker Semb.

- John Carew mener han har store deler av spillergruppa i ryggen og sier at mange var uenige i at han ble sendt hjem. Er det riktig?

- Jeg vil ikke ha kommunikasjon rundt Johns utspill gjennom media, det er et viktig prinsipp for meg. Men når det gjelder akkurat dette spørsmålet var det definitivt en samlet spillergruppe som sto bak avgjørelsen, slår Semb fast, og sier han ikke vil kommentere spørsmålet ytterligere.

Uviss framtid

Fotballpresident Per Ravn Omdal hevder overfor NTB at det er John Carew som må ta kontakt med fotballforbundet og Semb for å få en ny sjanse på landslaget.

- Det kan godt hende jeg skal lede landslaget i en god del kamper til. Hvis John som sagt forstår alvoret og ber om unnskyldning, er det alltid sånn at det går an å åpne dører igjen, sier Semb.

- Blir det aktuelt for deg å reise til Roma for å prate skikkelig ut med Carew?

- I dag er det ingen aktuell problemstilling.

(NTB)

SVARER: Nils Johan Semb gir John Carew svar på kraftig media-tiltale i dag.