-Carew må si unnskyld

Tidligere landslagskaptein Hallvar Thoresen mener John Carew må beklage episoden i Drammen før han får spille for Norge igjen.

- John må skjønne at han har gjort en tabbe, og bør ikke spille på landslaget før han ber om unnskyldning. Verdiene i en landslagsgruppe er mye viktigere enn at Carew spiller en fotballkamp. Så viktig er ikke fotball, sier Thoresen til NTB.

Den tidligere Nederland-proffen har opplevd mye i sin tolv år lange proffkarriere, men sier han aldri tidligere har opplevd maken til situasjon Carew og Fotballforbundet er havnet i.

Som assistenttrener for det norske U21-landslaget har han opplevd saken litt fra sidelinjen. Han er ikke redd for å si hva han mener.

- Jeg håpet at de skulle klare å rydde saken av veien da det skjedde, de burde skværet opp med en gang. Jeg vet at forbundet prøvde å få kontakt, og kjenner selvsagt ikke saken til bunns fra Johns side, sier Thoresen til NTB.

Han er imidlertid ikke i tvil om hvem som bør be om unnskyldning.

- Det går en klar grense for hvordan folk bør opptre overfor hverandre, og den har John Carew tråkket over «de luxe».

- Saken har fått en helt feil dimensjon, folk synes nå synd på Carew. John er tydeligvis såret over et eller annet, men den grove feilen er det jo han som har gjort. Han bør beklage og legge seg helt flat, mener Thoresen.

Thoresen kaller episoden i spillerbussen i Drammen for «et direkte overfall», og sier det virker som John ikke skjønner alvoret i saken. Og på spørsmål om Norge trenger Carew på landslaget i framtiden, er han altså krystallklar.

(NTB)