Carew med tverrliggertreff og grisetakling

Men kunne ikke redde Villa fra tap.

Aston Villa – Arsenal 1-2 (1-2)

(Dagbladet.no): Aston Villa kom rett fra fire strake seirer og den beste rekka på ti år. Best var de også, i en omgang. Dessverre for John Carew og Villa var det den andre. Arsenal ledet allerede 2-1 etter en feiende flott første omgang.

Mål fra Mathieu Flamini og Emmanuel Adebayor snudde kampen for Arsenal, og sikret londonlaget en luke på toppen av tabellen.

Arsene Wenger var storfornøyd med den første omgangen, men innrømmer at den andre ble en skikkelig test.

- Jeg synes den første omgangen var fantastisk, vi var raske og gode i bevegelsene. I den andre var vi standhaftige og viste vilje og evne til å takle presset. Dette var en stor test for oss. Vi ble testet skikkelig da vi lå under, og fortjener mye honnør, sier Arsene Wenger til SkySports.

Martin O\'Neill var fornøyd med sitt lags innsats, men skuffet over at de ikke fikk uttelling i andre omgang.

- Vi dominerte den andre omgangen totalt. Arsenal er et flott lag, men vi fortjente å få et poeng. Vi viste karakter i andre omgang, og jeg tror det er lenge siden Arsenal har vært satt under et sånn press. Spillerne må tro at vi kan vinne sånne kamper, og innstillingen var fantastisk i dag, sier O\'Neill.

Arsenal begynte i kjent stil med flott pasningsspill og god bevegelse, men klarte ikke å true vertenes mål før det var spilt ti minutter. Da kom Hleb på et løp gjennom midten, men klarte ikke å komme rundt Carson i Villa-målet.

SKUDDVILLIG: Mathieu Flamini utliknet Villas tidlige ledelse med en kanon etter 23 minutter. Foto: SCANPIX
SKUDDVILLIG: Mathieu Flamini utliknet Villas tidlige ledelse med en kanon etter 23 minutter. Foto: SCANPIX Vis mer

Målgivende fra Carew

Etter tretten minutter fikk Gardner sjansen til å sende vertene i front, og tok den. Carew var igjen involvert. Nordmannen kjempet seg gjennom på venstrekanten, og la inn. Ballen stusset innom både Kolo Toure og William Gallas, og falt perfekt for Gardner som kom inn bak Clichy.

Arsenal fortsatte å trykke etter målet, og både Tomas Rosicky og Adebayor hadde avslutninger som ble blokkert i feltet.

Blokkert ble ikke avslutningen til Mathieu Flamini, som banket ballen i nettet eter 23 minutter. Vakre Arsenal-kombinasjoner la opp til Flaminis knallharde venstrebeinsskudd fra sekstenmeteren.

Franskmannen som med Fabregas ute spilte i en mer offensiv rolle enn vanlig, fikk en ny sjanse tre minutter senere, men nå ble skuddet blokkert til en corner.

Hleb dominerte

Aston Villa virket usikre i møtet med Arsenals teknikere. Carew var sterk på topp, men klarte ikke å prege kampen. I stedet var det Arsenals midtbanespillere, med Hleb og Rociscky i hovedrollene som dominerte.

Derfor var det ikke overraskende da de tok ledelsen. Dommeren ga fordel i en duell, og Sagna la inn i boksen. Der ruvet Adebayor, som slo både Mellberg og Knight i lufta, og stanget ballen forbi keeper Carson.

Carew med tverrliggertreff og grisetakling

Villa kom stormende i andre omgang, tydelig oppsatt på å sette inn et tidlig press på gjestene fra London.

Flere ganger ble det farlig, ikke minst da Carew var nære på å få snudd seg i feltet etter et frispark. Dessverre for spissen kom forsvaret i veien, og Arsenal kom fra situasjonen med skrekken.

Grisetakling fra Carew
Carew introduserte seg defensivt med en stygg takling bakfra på Hleb etter en snau time. Spissen slang seg inn med knottene først, og stemplet midtbanespilleren bak på leggen.

Hviterusseren hadde ingen sjanse til å fortsette på banen, og nordmannen var heldig som slapp med gult kort.

Hlebs skade snudde spillet ytterligere i hjemmelagets favør, og fem minutter senere fikk Carew sjansen til å bli helt. Spissen stusset ballen vakkert i undersiden av tverrliggeren, men Clichy fikk klarert returen.

Arsenal virket helt sjokkert etter Hlebs bytte, og gjestene begynte å gi bort ballen i situasjoner som i første omgang ville vært utrolig.

Villa fortsatte å presse, men klarte ikke å skape sjanser. Berger hadde et skudd fra en god posisjon, men Almunia var på plass med en redning, og Arsenal kunne dra hjem med tre poeng.

TØFFE DUELLER: Carew hadde en rekke harde dueller med William Gallas og resten av forsvaret til Arsenal. Carew var en konstant trussel, men klarte ikke å redde Villa.