Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carew mener han faller som et tre

Beskyldes for overspilling.

FIKK INGENTING: Her går John Carew i en duell med Kristjan Örn Sigurdsson. Resultat: Ingenting. Foto: ARNT E. FOLVIK
FIKK INGENTING: Her går John Carew i en duell med Kristjan Örn Sigurdsson. Resultat: Ingenting. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

REYKJAVIK (Dagbladet.no): Island - Norge 1-1.

Han greide ikke å gjøre slutt på måltørken denne gangen heller, men John Carew var involvert i to situasjoner der Norge ropte på straffe.

Den første kom helt på tampen av 1. omgang - da 30-årsjubilanten løp fra Brann-stopper Kristjan Ørn Sigurdsson før han tilsynelatende ble revet ned i feltet.

Ut fra reprisene ville et straffespark vært relativt billig idømt, og ekspertene i Viasats studio mente Villa-spissen falt for lett, men Carew mener bestemt at dommeren burde pekt på 11-meteren.

- Det er soleklar straffe. Jeg kan bare sette foten på ballen, jeg har løpt fra stopperen og han løper omtrent oppå hælene mine. I det jeg skal skyte er jeg helt i ubalanse. Men jeg er en stor mann, og når jeg først detter er det som et tre som faller. Det går saktere enn når Bjørn Helge Riise detter, hvis du skjønner, sier Carew med et glis.
 
Håpet på kompensasjon
I situasjon nummer to - i 2. omgang — erkjenner han at dommeren gjorde rett ved å vinke spillet videre.

- KLAR STRAFFE: John Carew mener han ble hindret fra å score og at han skulle hatt straffe. Foto: ARNT E. FOLVIK
- KLAR STRAFFE: John Carew mener han ble hindret fra å score og at han skulle hatt straffe. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

- Der er jeg helt enig, jeg detter litt lett. Men det er litt i irritasjon over den første. Jeg håpet kanskje å få litt kompensasjon for det første også, hvor jeg mener dommeren gjør en tabbe. 

- Føler du generelt at du blir straffet av dommerne på grunn av størrelsen din?

- Det er et problem som kommer og går. Til tider er det litt vanskelig, for i og med at jeg er stor og sterk, så går ikke alt i favør av meg. Det må jeg leve med. Men det har vært litt ekstremt i det siste. I dag var ikke Norge gode, men med litt flaks kunne vi vunnet likevel. Vi trenger litt marginer, for selv om Island var bedre enn oss kunne vi stukket av med tre poeng hvis noen avgjørelser hadde vært på vår side, sier Carew til Dagbladet. 

Evig optimist
I likhet med Riise var Villa-spissen fattet etter at Island slukket VM-håpet. Og han nekter å se helt mørkt på fortsettelsen, selv om Norge i en relativt enkel kvalikgruppe er lenger unna å kvalifisere seg enn på lang tid.

- Vi får bruke kvaliken her som læring, og være bedre forberedt til den neste. Vi har fått noen spennende typer. Huseklepp er veldig spennende, og Moldskred har vært fantastisk på trening og var god mot Island også. Det ser spennende ut, vi har noe å bygge på. Men vi har ikke veldig lang tid på å forbedre oss, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling