RAGER PLUTSELIG HØYERE: John Carew mener Brede Hangeland må ha skutt et par centimetre opp i høyden de siste årene. Begges luftstyrke blir uansett viktig for Norge mot Danmark i morgen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.
RAGER PLUTSELIG HØYERE: John Carew mener Brede Hangeland må ha skutt et par centimetre opp i høyden de siste årene. Begges luftstyrke blir uansett viktig for Norge mot Danmark i morgen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.Vis mer

Carew mener Hangeland er et fysisk mysterium

- Hva er det som har skjedd med Brede?

• Fotballstudio kl. 20.15: Danmark - Norge

KØBENHAVN (Dagbladet): Det har blitt en del snakk om vekta til John Carew under denne landslagssamlingen, etter at kraftspissen har jobbet av seg fire kilo på vei mot toppformen denne sommeren.

I går ble det plutselig snakk om høyden også. Carew mener nemlig at Brede Hangeland har vokst fra ham - bokstavelig talt - i løpet av de siste årene.

- Plutselig er han jo to-tre centimetre høyere enn meg, sier Carew til Dagbladet.

- Hvis du spør alle andre her, så var vi like høye før. Spør Nils Johan (Semb) - jeg er ikke gærn, liksom. Det var faktisk Nils Johan som tok det opp i går og lurte på hva som har skjedd med Brede. Da så jeg på ham, og han har faktisk rett, han er så mye høyere enn meg, og vi var like høye for 3-4 år siden, sier West Ham-spissen og viser høydeskillet mellom fingrene.

Carew får faktisk støtte av et par av journalistene i tillegg til toppfotballsjefen - Hangeland ser litt høyere ut.

Norges kaptein flirer likevel godt da Dagbladet konfronterer ham med Carews spekulasjoner rundt fysikken hans.

- Det høres rart ut. Jeg tror vi har hatt den samme høyden hele tida. Om det er noe, så er det John som har blitt mindre, sier Hangeland og gliser.

Det stikket får Carew til å se seg rundt etter lagkameraten for å måle skikkelig, uten hell.

- Men dere ser det dere og?  Han er jo høyere enn meg, argumenterer 32-åringen.

Carew kan bli forskjellen
Gårsdagens bursdagsbarn Carew har altså muligens blitt mindre på flere enn en måte, men innhoppet mot Island viste at spissen fortsatt har en tilstedeværelse Norge alltid kan ha behov for.

Brede Hangeland advarer danskene.

- Det kommer an på om han starter eller er på benken, men John har i hvert fall vist både mot Island og på trening at han er i bra slag. Alle vi som er med på landslaget er i hvert fall glad for at han er på vårt lag, sier han.

- Kan han bli en joker igjen?

- Selvfølgelig kan han det. Han ser mye friskere ut nå enn han gjorde før sommeren, og er en av våre beste og mest rutinerte spillere. Selvfølgelig kan han utgjøre en forskjell, mener kapteinen.

Carew selv forventer ikke annet enn en jokerrolle i morgen, og bedyrer at han ikke blir skuffet om han vrakes til fordel for Moa igjen.

- Nei, jeg blir ikke skuffa, jeg forventer ingenting. Jeg har trent godt for å komme tilbake, men andre har gjort mye for å fortjene å spille, sier han.

Brede vil ha flere mål
En høyere Brede Hangeland er heller ikke å forakte, spesielt dersom Norges dødballer skal spille en avgjørende rolle i Parken i morgen kveld.

Friskmeldte John Arne Riises lange innkast mot kapteinen ga danskene trøbbel på Ullevaal, og kan gjøre det igjen. Men da må Hangeland finne en måte å sette den ballen i mål - for det har vist seg å være en utfordring på landslaget.

- Jeg har scoret altfor få. Det har blitt ett må på altfor mange kamper, så den statistikken burde vært bedre, mener Hangeland, som likevel tror lange innkast kan spille en rolle mot Danmark.

- Det får vi se i morgen, det er opp til Drillos plan. Men det har vært et våpen for oss i landskamper tidligere. Det er én taktikk, så får vi se om den blir tatt i bruk, sier Fulham-stopperen.

Carew håper på en bedre opplevelse enn den han fikk i Parken i 2003, da Norge tapte 0-1 i et skikkelig antiklimaks av et nabooppgjør.

- Det var mye hype rundt den kampen, sånn som nå, om ikke enda mer. Det ble en negativ opplevelse, som jeg håper vi slipper denne gangen. Dette er en annen utrolig viktig fotballkamp, det vet alle, sier spissen.