Carew-millioner til alle unntatt Lørenskog

VIF og RBK har fått sitt.

• Dagbladet.no i går: Besiktas, Lyon og Villa skylder Carew-millioner

(Dagbladet.no): John Carews overganger i Fotball-Europa har ført til et milliondryss på norske klubber. Både Vålerenga og Rosenborg bekrefter overfor Dagbladet.no at Besiktas og Lyon endelig har punget ut ut solidaritetsmidlene klubbene har krav på.

Carews moderklubb Lørenskog gir storklubbene i blaffen i.

Lørenskog-leder Rune Østerhaug lurer på om Besiktas og Lyon dropper pengene til akershusklubben fordi det neppe er aktuelt å forhandle med 2. divisjonsklubben seinere.

Prioriteres ikke

- Det er klart at Rosenborg og Vålerenga har navn internasjonalt. Selv om vi er en breddeklubb i Norge, så er vi små ute. Det kan være en psykologisk faktor, de ønsker et bra forhold til lag de kan møte i Champions League. Vi er ikke øverst på prioriteringslista. Det er lenge mellom hver gang det kommer en Carew fra Lørenskog, sier Østerhaug til Dagbladet.no.

Lørenskog har anslagsvis 3,2 millioner kroner til gode hos Lyon, Besiktas - og nå Aston Villa.

Rosenborg hadde Carew i bare én sesong og har krav på omlag 800 000 kroner fra Carews salgssummer. VIF tok Carew opp på elitenivå mellom 1997 og 1999 og tjener 1,6 millioner kroner på det.

HJEMME PÅ LØRENSKOG: Det ble oppstyr da John Carew ruslet rundt på Lørenskog for å se cupkamp i fjor sommer. Foto: Daniel Sannum Lauten
HJEMME PÅ LØRENSKOG: Det ble oppstyr da John Carew ruslet rundt på Lørenskog for å se cupkamp i fjor sommer. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

Også de klubbene har brukt mye energi på å få penger utbetalt fra Lyon og Besiktas.

- Vi fikk ikke de siste pengene før denne måneden, og det har krevd mye ekstraarbeid å få ut pengene i det hele tatt. Blant annet har vi måttet engasjere en egen advokat i Nederland, forteller Vålerengas administrasjonssjef, Elin Horn, til Dagbladet.no.

Ekstra bestrebelser

Rosenborg har også registert penger på konto, unntatt denne ukas Villa-overgang. Men ikke uten ekstraarbeid:

- Vi har fått alt vi skal ha nå. Men som Dagbladet tidligere har skrevet, skjedde det ikke uten ekstra bestrebelser fra vår side, sier daglig leder i Rosenborg, Nils Skutle.

- Hva slags forklaringer fikk dere på de forsinkede utbetalingene?

- De sa vel at de måtte betale oss etter hvert som de sjøl fikk inn penger, eller noe sånt. Dette er jo bare tull, men det spiller ikke så stor rolle nå når vi har fått de pengene vi skal ha, sier Skutle til Dagbladet.no.

Lørenskog velger å tolke utbetalingene til de andre norske klubbene positivt.

Carew-millioner til alle unntatt Lørenskog

1000 spillere på 100 lag

- Det er flott at de betaler. Det styrker vår sak. Da har de innrømt at de skylder penger. Det er ingen diskusjon om de skal betale eller ikke, det er klart, sier leder Østerhaug.

- Du har tro på at millionene kommer også til Lørenskog?

- Altså, jeg har vært såpass lenge i norsk næringsliv at jeg vet at pengene ikke er der før de kommer.

Lørenskog ønsket være med da den nederlandske advokaten ble hyret inn, men havnet utenfor RBK og VIFs samarbeid ved en misforståelse. De har tro på at Norges Fotballforbund kan løse saken for klubbens 1000 spillere.

- Med de kanalene vi bruker, NFF og Fifa, tar det tydeligvis lenger tid, sier Lørenskog-lederen.

Carew-millioner til alle unntatt Lørenskog
DRYSS 1: VIF har fått nye solidaritetsmidler for tenåringen som spilte for VIF på 90-tallet.
DRYSS 2: RBK har mottatt penger for Carews ene sesong i klubben.
NY KLUBB: Aston Villa må også ut med penger til RBK, VIF og Lørenskog. Her viser Carew fram sin nye klubbtrøye mandag.