Carew mot «gamlehjemmet»

21 år gamle John Carew er klar for å lure superveteranene David Seaman (37), Martin Keown (34) og Tony Adams (34). Dagbladet.no følger Arsenal mot Valencia fra kl.20.45.

John Carew har masse av rutine - sin unge alder tatt i betraktning. Han har allerede rukket å markere seg i norsk og spansk toppfotball, har fått med seg et EM-sluttspill og vist storspill i Champions League. Lørenskog-gutten blir likevel en lilleputt i forhold til gutta Arsene Wenger plukker ut som sine nøkkelspillere i kveldens Champions League-kvartfinale.

- Vi må angripe med kraft i kombinasjon med hurtighet, men vi må samtidig ikke miste hodet - og der stoler jeg på rutinen bak. The Seamans, the Adams og the Keowns - de er nøkkelspillerne for oss, sier Wenger.

- Viktig kamp

Spillerne franskmannen omtaler som «the Seamans», «the Adams» og «the Keowns» er henholdsvis David Seaman, Martin Keown og Tony Adams - 38, 35 og 35 år i løpet av 2001.

John Carew fyller 22 år 5. september.

- Jeg gjør ikke dette til noe annet enn en vanlig kamp, og det betyr at jeg heller ikke konsentrerer meg så mye om hvilke stoppere jeg møter. Jeg må uansett gjøre det jeg er best på, sier Carew til NTB.

Han innrømmer at han kjenner trøkket før kveldens oppgjør.

- Dette er en veldig viktig kamp for oss. Jeg merker det ganske godt, men jeg føler likevel at EM var større, sier Valencia-spissen.

Carew sto over på grunn av kort sist helg. I dag er han trolig tilbake i Valencia-angrepet.

Og Carew og Wenger har stort sett et ganske likt syn på hva som vil være et godt Valencia-resultat på Highbury:

- Uavgjort med et mål eller to av oss, vil være et meget godt resultat. Hjemme på Mestalla går det nesten år og dag mellom nederlagene, sier Carew.

- Seier uten at Valencia scorer er bra for oss. Det er et must fordi det vil bli veldig vanskelig å score i returkampen i Spania, sier Wenger.

Frykter Aimar

Arsenals kameruner Lauren tror det blir ekstremt vanskelig å slå Carew og co. Han har tidligere spilt for spanske Real Mallorca.

- De har god teknikk og stor fart, sier Lauren.

Han trekker spesielt fram Aimar - 22-åringen som sammenlignes med Diego Maradona.

- Han er lederen. Han er en spiller som tar ansvar for alt - både framover og bakover, sier Lauren.

Arsene Wenger må klare seg uten en skadd Dennis Bergkamp. Først like før kampstart vil han bestemme seg for om han skal bruke Sylvain Wiltord eller Nwankwo Kanu sammen med Thierry Henry på topp.

Sist gang Arsenal møtte Valencia var i Cupvinnercupfinalen i 1980. Den kampen vant Valencia etter straffekonkurranse.

Trolig lagoppstillinger:

  • Arsenal: Seaman - Dixon, Keown, Adams, Cole - Lauren, Parlour, Vieira, Pires - Kanu, Henry.
  • Valencia: Canizares - Angloma, Ayala, Pellegrino, Carboni - Mendieta, Baraja, Aymar, Kily Gonzalez - Sanchez, Carew.

    Følg kveldens kamp på Dagbladet.no fra kl.20.45.

FRA START:</B> Ifølge lokalavisa i Valencia, Levante, starter John Carew kampen mot Arsenal.