DEBUTERTE: John Carew spilte en snau halvtime i debutkampen for West Ham søndag. Han var stadig farlig, men kampen endte i bitter skuffelse. Her fra en landslagssamling. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.
DEBUTERTE: John Carew spilte en snau halvtime i debutkampen for West Ham søndag. Han var stadig farlig, men kampen endte i bitter skuffelse. Her fra en landslagssamling. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.Vis mer

Carew nær scoring i West Ham-debuten

Prøvde frekt brassespark.

John Carew spilte en snau halvtime i debutkampen for West Ham søndag. Han var stadig farlig, men kampen endte i bitter skuffelse.

Carew ble byttet inn for målscorer Carlton Cole på stillingen 2-1 i hjemmekampen mot Leeds, og han startet umiddelbart jakten på en scoring som ville punktert kampen. Han skapte sjanser både for seg selv og andre og prøvde seg blant annet med et frekt brassespark.

Mål ble det ikke av det, og på overtid sikret Leeds 2-2 da Adam Clayton dundret inn returen etter at Jonathan Howsons skudd traff både tverrligger og stolpe.

West Ham ledet to ganger etter scoringer av Cole og et selvmål av Patrick Kisnorbo, men laget greide ikke å knipe sin tredje strake seier. Det gjorde manager Sam Allardyce grinete.

Ikke skjerpet - Når vi leder 2-1 på hjemmebane, må vi ta ansvar og stå på helt til kampen er over. Vi ødela for oss selv ved ikke å være profesjonelle nok. På bortebane har det ikke vært noe problem, men vi har ikke vært skjerpet nok her hjemme, sa han.

Han mente også at dommeren to ganger nektet West Ham straffespark.

- Det var to klare straffer. Det er skuffende når dommeren ikke gjør det han er betalt for å gjøre, sa Allardyce.

Leeds-manager Simon Grayson føler med Allardyce.

Ikke lett - Det er ikke lett å være favoritt i divisjonen sin. Vi opplevde det samme i 1. divisjon, alle er ute etter å slå dem. All ære til mine spillere, som kjempet innbitt. Vi fortjente poenget, sa han.

Southampton og Derby står med full poengpott etter fire kamper. Middlesbrough, som søndag vendte 0-1 til seier 3-1 over Birmingham, følger i likhet med Brighton to poeng bak.

West Ham er med sju poeng på en foreløpig 7.-plass.

(NTB)