Carew-nei til Norge

John Carew har bedt om å få slippe landslagsspill mot Luxembourg 11. oktober.

Det bekrefter Carew agent og advokat, Per A. Flod til Dagbladet.no i ettermiddag.

- John synes det er viktigere nå, både for ham og landslaget, at han får fart på karrieren sin i Roma, sier Flod.

Før privatkampen mot Portugal i Oslo for to uker siden ble 24-åringen sendt hjem fra samling fordi han ga lagkamerat John Arne Riise flere slag mot hodet.

- Det handler litt om det, men begrunnelsen er kort og godt at John føler han har viktige oppgaver han må løse i Roma akkurat nå, sier Flod.

Carew bor på hotell og må bruke mye tid på å finne leilighet i den italenske hovedstaden, pluss at han jobber med å få flyttet resten av sakene sine fra Valencia.

Carew har scoret to mål på sine tre første kamper for Roma.

- Han har fått en god start i Roma, men må spille seg inn på laget. Han bruker all sin konsentrasjon på det, sier Flod.

Carew-agenten understreker at spissen er tilgjengelig for uttak seinere, og at det bare er én kamp i EM-kvalifiseringen i oktober han avslår.

- John vil gjerne spille på landslaget, han synes det er en ære. Men akkurat nå passer det dårlig, sier Flod.

Agenten sier også at han satt veldig lite pris på at landslagssjef Nils Johan Semb gikk ut på NRK-TV i går, og fortalte at han ikke oppnådde telefonkontakt med Carew.

- Jeg syntes det burde vært taklet på en annen måte.

Dagen før hadde nemlig Flod og Carew sendt en e-post til Norges Fotballforbund, der de informerte om at Roma-spilleren ikke er tilgjengelig mot Luxembourg.

- John ville slippe denne samlingen uten av det ble noe negativ publisitet av det. Derfor sendte vi e-posten. NFF har bekreftet at de har mottatt den, sier Flod.

Infosjef Roger Solheim i NFF sier til Dagbladet.no i ettermiddag at e-posten ble sendt til landslagets adminstrator, som ikke er i daglig kontakt med NFF.

- Budskapet kom ikke til Nils Johan før i dag. Han ønsker uansett å snakke med John, også for sportslige tilbakemeldinger.

Ifølge Solheim har Semb snakket med Flod, og ikke fått inntrykk av at Luxemburg-avslaget er helt definitivt.

Dermed kan Carew risikere å bli tatt ut i troppen likevel.

- Nils Johan vil prøve å ringe Carew igjen, sier Solheim.

Carew blir den andre spissen som ikke er aktuell til Norges avgjørende kvalikkamp mot Luxembourg. Fra før er Ole Gunnar Solskjær ute fram til jul på grunn av en kneoperasjon.

(Dagbladet.no)

BARE FOR ROMA:</B> John Carew vil bare spille for sitt italienske lag framover.