Carew nesten matchvinner

John Carew var like ved å avgjøre 0-0-kampen mellom Valencia og Arsenal på overtid. André Bergdølmos Ajax imponerte med å vinne 2-1 hjemme mot Roma.Barcelona-Newcastle ble flyttet til i morgen. Dagbladet fulgte kampen direkte.

Bare Sol Campbells bein var i veien for Carews akrobatiske avslutning, og dermed endte kampen på Highbury uten scoring og med ett poeng til hvert av lagene.

Det mest dramatiske som skjedde på Highbury var at Valencias Miguel Angel Angulo ble utvist 18 minutter før slutt, etter å ha satt en albue i magen på Pascal Cygan. Den danske dommeren Kim Milton Nilsen var ikke i tvil og dro det røde kortet rett opp fra lomma - uten at Angulo protesterte nevneverdig.

Lagene hadde hver sin kjempesjanse til å score i kampens siste minutt, men også avslutningene til Sylvain Wiltord ble reddet på streken.

Wiltord kommer ikke til å sove godt i tiden som kommer, etter at han misbrukte tidenes mulighet til å avgjøre kampen. Med nesten hele målet å sikte på satte den franske innbytteren ballen på den ene Valencia-forsvareren som befant seg på målstreken.

Tøft for Carew

John Carew spilte på topp for det spanske storlaget, men fikk en tøff jobb mot Pascal Cygan og Sol Campbell hos Arsenal. Nordmannen var sterk i duellene, men klarte sjelden å komme til gode avslutningsmuligheter. En gang i 2. omgang ble Carew spilt fri, men avslutningen hans fra spiss vinkel gikk til innkast på motsatt side.

Vel tre minutter før slutt fikk Carew en gedigen mulighet da han løp fra Cygan, men det harde skuddet fra nordmannens høyrebein gikk utenfor.

Når heller ikke tryllekunstneren Pablo Aimar hadde dagen på Highbury, ble det smått med offensivt storspill fra spaniernes stjernegalleri.

Arsenal nærmest

Det var hjemmelaget Arsenal som hadde de fleste mulighetene.

Thierry Henry fikk en gedigen sjanse til å gi hjemmelaget ledelsen etter vel en halvtimes spill, da han ble strålende frispilt av Patrick Vieira. Men Henry var ubesluttsom, og avslutningen hans ble reddet av keeper Andres Palop.

Samme Henry fikk også flere ganger muligheten på frispark, men det ville seg ikke for franskmannen mot Valencia.

Arsenal mistet midtbanesjefen Patrick Vieira med skade i 1. omgang, men laget fortsatte å trykke Valencia bakover etter avbrekket.

Etter 51 minutter fikk Fredrik Ljungberg en stor mulighet til å gi Arsenal ledelsen da han dro seg fri inne i femmeteren med en fantastisk dragning med hælen. Men svensken kom svært nær keeper Palop, og avslutningen ble reddet av Valencias stødige reservemålvakt.

Arsenal, som hadde scoret i 55 seriekamper på rad inntil 0-2-tapet mot Manchester United i helgen, gikk målløs av banen for annen gang på fire dager. Tirsdagens uavgjorte resultat betyr at Valencia har to poeng etter to uavgjorte kamper, mens Arsenal har fire poeng.

Bra av Ajax

Det har også Ajax, mens Roma foreløpig står uten poeng. Hollenderne imponerte med sin 2-1 seier på hjemmebane etter scoringer av svenske Zlatan Ibrahimovic og finnen Jari Litmannen. Gabriel Batistuta laget Romas mål.

I gruppe A vant Inter oppskriftsmessig over Bayer Leverkusen, men slapp tyskerne farlig nære innpå seg mot slutten. Kampen endte til slutt 3-2 til hjemmelaget fra Milano.

Kampen mellom Barcelona og Newcastle ble utsatt til i morgen på grunn av kraftig regnvær som gjorde banen ubrukelig.

Dommeren inspiserte banen på Nou Camp i 17-tiden og erklærte da at kampen skulle gå som planlagt. Men regnet fortsatte å øse ned over byen, og halvannen time før kampstart tok dommeren avgjørelsen om å avlyse.

UEFA ville at kampen skulle spilles tirsdag eller onsdag i neste uke av hensyn til TV-overføring, men gikk etter henstilling fra de to klubbene med på å gjøre et nytt forsøk i morgen kveld.

(Dagbladet.no/NTB)

AVLYST: Sir Bobby Robson går over den regntunge grasmatta på Nou Camp der hans Newcastle skulle spilt mot gamleklubben hans, Barcelona, i kveld. Kampen er utsatt til i morgen på grunn av regnværet.
AVGJORDE NESTEN: John Carew var nær ved å bli matchvinner på Highbury. Her i duell med Sol Campbell
SKADD: Patrick Vieira var usikker allerede før kampen på Highbury. Etter 38 minutter måtte han forlate banen.