Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Carew offisielt klar for Aston Villa

- Alt er klart, sier Johns agent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): John Carew har signert for Aston Villa. Dette melder den engelske klubben på sine hjemmesider i kveld.

- Alt er klart, kontrakten ble skrevet under for et kvarter siden, sier 27-åringens agent, Per A. Flod, til Dagbladet.no klokka 19.15.

- John ønsket det. Villa er en stor klubb. Han har reist hjem til Lyon for å pakke, utdyper han overfor NTB.

Landslagsspissen gjennomførte tidligere i dag en medisinsk test, før han i kveld skrev under på en tre og et halvtårskontrakt med Birmingham-klubben.

Dermed skal den norske fotball-nomaden spille i et sjette land, etter at han tidligere har vært i Norge, Spania, Italia, Tyrkia og Frankrike.

Mye fram og tilbake

Carews overgang skjer i en byttehandel med den tsjekkiske spissen Milan Baros, som signerte for Lyon tidligere i dag.

Avtalen mellom klubbene innebærer ikke mellomlegg, ettersom de to spillerne er like høyt verdsatt (omtrent 54 millioner kroner).

Bekreftelsen på at det faktisk er snakk om en byttehandel, kommer etter mye fram og tilbake de siste dagene.

image: Carew offisielt klar for Aston Villa

Den norske landslagsspissen har vært koblet til en rekke klubber, hvorav tyske Werder Bremen har stått lengst fram i rekka.

Sto over kamp

- Vi følger med. Kanskje tar saken enda en vending. Vi må vente og se hva som skjer de nærmeste dagene, sa Werder Bremens sportsdirektør Klaus Allofs så seint som i dag.

Så mye fram og tilbake var det faktisk rundt hvem som skulle bli Carews neste arbeidsgiver at han ba om å få stå over en Lyon-kamp.

- Han synes det er vanskelig å holde fokus med alt det som skjer rundt ham om dagen, sa agent Flod til Dagbladet.no da.

Nå kan fotballspilleren forhåpentligvis konsentrere seg om fotballen igjen.

Kronglete karriere 

John Carew spilte for Lørenskog, Vålerenga og Rosenborg i Norge, før han satte kursen mot Valencia i Spania. Der scoret han 20 mål på 84 kamper, før han ble lånt ut til italienske Roma.

TIL VILLA: Det sa Lyon-manager Gérard Houllier på en pressekonferanse i ettermiddag. Litt seinere kom den endelige bekreftelsen fra Aston Villa. Foto: Reuters/Scanpix
TIL VILLA: Det sa Lyon-manager Gérard Houllier på en pressekonferanse i ettermiddag. Litt seinere kom den endelige bekreftelsen fra Aston Villa. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Neste stopp for den sterke og raske spissen ble Besiktas og Tyrkia. Heller ikke dette oppholdet varte lenge, og han ble snart hentet til Lyon av Houllier, som også ønsket seg spissen under sin tid som sjef for Liverpool.

Men Carew fant seg aldri helt til rette i franskmannens rotasjonssystem, sjøl om han har vist storspill også denne sesongen. Dermed gjenstår det å se om England - hans sjette land - er riktig sted for en av Norges beste spisser gjennom tidene.

(Dagbladet.no følger saken)

BYTTES MED CAREW: Milan Baros går motsatt vei når John Carew nå melder overgang til engelske Aston Villa.
MED DRAKTA:</B> John Carew har skrevet kontrakt på tre og et halvt år. Han sier han gleder seg til å ta fatt i sin nye klubb.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!