SLÅTT UT: Erik Huseklepp (t.v.) og  John Carew tapte begge i FA-cupen søndag.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
SLÅTT UT: Erik Huseklepp (t.v.) og John Carew tapte begge i FA-cupen søndag. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Carew og Huseklepp slått ut av FA-cupen

West Ham gikk på en smell mot Sheffield Wednesday.

Erik Huseklepps Portsmouth fikk som ventet juling av Chelsea, mens John Carew og West Ham gikk på en overraskende smell borte mot Sheffield Wednesday i den engelske FA-cupen.

Portsmouth sto imot Chelsea i én omgang på Stamford Bridge søndag, men etter sidebytte fant vertenes stjernespillere veien til mål. To minutter var spilt av annen omgang da Juan Mata gjorde 1-0 etter fint forarbeid av Florent Malouda.

Erik Huseklepp kom innpå for gjestene i det 67. minutt, men klarte ikke å føre Pompey nærmere utligning. I stedet fikk gjestene skikkelig bank de siste seks minuttene. Hjemmefansens nerver ble roet da Ramires satte inn 2-0 i det 85. minutt, mens samme mann punkterte kampen med en ny scoring to minutter senere.

I tilleggstiden fikk Frank Lampard sjansen i gjestenes boks og fastsatte resultatet til 4-0 med et lavt skudd. Det sørget for stygge sifre for Portsmouth, som tross alt ga Chelsea kamp om seieren helt til sluttminuttene.

John Carew startet på topp for West Ham, som slet med å skape målsjanser borte mot nivå tre-laget Sheffield Wednesday. Etter en jevn første omgang sto det fremdeles 0-0, og ingen av lagene hadde vært særlig nær scoring. Carew ble tatt av banen til fordel for Frank Nouble etter 64 minutter, men det hjalp lite for gjestene.

Det var nemlig Wednesday, som kjemper i toppen av engelsk 1. divisjon, som tok ledelsen med tre minutter igjen til full tid. Chris O'Grady ble spilt fri av Clinton Morrison, og fra en vanskelig vinkel satte han ballen forbi keeper Ruud Boffin og inn ved lengste stolpe. Deretter ble det lagt til 11 minutter på Hillsborough, men Carews lag klarte aldri å svare og røk ut av FA-cupens 3. runde med 0-1.

(NTB)