Carew og NFF i dialog

To dager før landslagsuttaket, snakket rådgiver Per A. Flod med toppfotballsjef Tore Krogstad. Mye tyder på at John Carew nærmer seg spill for Norge mot Spania.

 • Si din mening: Er Norge bedre med Carew på landslaget? Carew fikk i går 12 minutter som innbytter for hjemmelaget Roma mot Reggina. Men det var også nok for Store-John. Etter bare tre minutter på banen, scoret han sitt andre seriemål i Roma-trøya, og sørget for 2- 0-seier til vertene.

  På tribunen satt en fornøyd rådgiver Per A. Flod, som var i den italienske hovedstaden for å snakke med Carew. Før han møtte sin klient, hadde han en telefonsamtale med Norges Fotballforbunds toppfotballsjef Tore Krogstad.

  Ingen av de to vil kommentere innholdet i den, men mye tyder på at partene er nærmere en løsning som vil få John Carew tilbake på det norske landslaget.

  Spiste middag


  - Jeg hadde en telefonsamtale med Per A. Flod i dag, men ønsker ikke å si noe om innholdet i samtalen, sier Krogstad til Dagbladet.

  - Har dere noen annen grunn til å snakke sammen enn for å løse denne situasjonen?

  - Vi snakker ofte med aktuelle spillere og deres rådgivere. Utover det har jeg ingen kommentar.

  Per A. Flod spiste middag med John Carew etter kampen i går kveld. Dagbladet traff herrene på mobiltelefon seint i går kveld.

  Og stemningen var god. Selv om ingen av dem ville kommentere om de er i dialog med NFF om play-off-kampen mot Spania.

  - Jeg vil ikke kommentere samtalen jeg hadde med Tore Krogstad, sier Per A. Flod.

  Framskutt uttak


  Landslagsuttaket til de to EM-kvalifiseringskampene mot Spania skulle etter planen skje onsdag, men på grunn av praktiske ting ligger det an til at det blir framskutt til i morgen. Det begynner med andre ord å haste om Lørenskog-gutten skal være med i de to svært viktige kampene, selv om Tore Krogstad sier det er mulig for spillere å komme med seinere. Blant annet skal Nils Johan Semb vurdere spillerne som er med i helgas cupfinale.

  - Er det tilfeldig at du er i Roma akkurat nå, Flod?

  - Det er ikke unaturlig at jeg drar ned for å snakke med John når han er blitt kampklar igjen etter skaden. Han spilte ikke forrige helg. Det hadde jeg regnet med. I og med at det var hjemmekamp, og at John er bra igjen etter skaden, var jeg ganske sikker på at han skulle få spilletid i dag, og følte det passet bra å ta en tur ned. At dette var den siste klubbkampen før oppgjørene mot Spania, er tilfeldig.

  Mister ikke fokus


  - Skal dere snakke om Johns landslagsframtid?

  - Vi setter oss ikke ned over en middag uten å berøre temaet, men det vil ikke være noe hovedfokus, sier Flod.

  - Vil det komme noen løsning på situasjonen i løpet av ditt Roma-opphold?

  - Det er helt umulig å si.

  Carew sjøl snakker som vanlig, etter ordre fra treneren, bare om det som skjer i Roma.

  - Det er ikke vanskelig å holde fokus på det som skjer i Roma. Jeg har jo ikke vært i en annen verden enn den jeg er i til daglig, sier Carew til Dagbladet.

  - Jeg har heller ikke vært interessert i å tenke på noe annet. Det skrives og snakkes så mye i Norge. Men det som skjer i Norge, blir egentlig ganske lite sett litt i perspektiv.

  Og da tenker Carew fotballmessig.

  - Nei, he-he


  For om dagen gjør han det bra på et gigantisk lag, med fire spisser som alle er i landslagsdiskusjonen i Italia.

  - Jeg har begynt bra her nede. Scoret i to av fire kamper. Neste helg er det lokaloppgjør mot Lazio, og det gjør meg egentlig ingenting om jeg ikke spiller fra start.

  - Føler du deg i veldig god form om dagen, sammenliknet med det du har vært på ditt beste før?

  - Jeg har jo vært skadd en periode, men fått trent godt noen uker. Det ble 12 minutter i kveld, og det var viktig å komme inn i det med ei scoring. Det ser bra ut. Jeg er i bra nok form for alt annet, sier Carew.

  - Hva mener du med det siste?

  - Nei, he-he. Det får du tolke som du vil, humrer Carew kryptisk.

  Om den meldingen var et varsel til Semb om at han føler seg bra nok til å spille mot Spania, vil verken han eller agent Flod si noe om.

TOK GREP: Regginas Simone Giacchetta forsøkte med alle midler å stoppe Carew, uten å lykkes.