Du leser nå Dagbladet Pluss

Carew om sitt nye liv: Det er så mye gøy å gjøre. Utfordringen er å få tid til alt

Mens etterfølgerne på nye Norge strever for å realisere EM-drømmen, lever John Carew ut helt andre drømmer.

TROR PÅ NYE NORGE: John Carew scoret to mål da Norge møtte Ungarn sist. Nå er han trygg på at ungguttene vil gjøre joben uten ham. Svaret får vi i returkampen i Budapest på søndag. Foto: Siv Johanne Seglem
TROR PÅ NYE NORGE: John Carew scoret to mål da Norge møtte Ungarn sist. Nå er han trygg på at ungguttene vil gjøre joben uten ham. Svaret får vi i returkampen i Budapest på søndag. Foto: Siv Johanne SeglemVis mer

Alle nordmenn vet hvem John Carew er. Den 195 centimeter høye kraftspissen som alle forsvarsspillere fryktet å møte. Mannen Fabio Cannavaro omtalte som den tøffeste motspilleren i verden. Stjernespissen som skulle sende Norge til mesterskap.

Et angrep alene

På sitt beste var Carew et angrep alene for Norge. Han var ansett som en av verdens beste og sterkeste targetspisser på gode dager. På disse gode dagene senket han blant annet Real Madrid alene for Lyon og Argentina alene for Norge.

I 2000 spilte han også EM som 20-åring, men etter at Carew vokste frem som Norges største fotballstjerne, ble det ikke flere mesterskap. Han fikk aldri en ny mulighet til å herje i en av de gjeveste arenaene som finnes.