Carew ønsker Houllier velkommen

Men hyller samtidig Aston Villas trenervikar.

FIN FORTID: John Carew har gode minner fra tida under Gerard Houllier i Lyon, og tar gjerne franskmannen som ny sjef i Aston Villa.Foto: SCANPIX/AFP/JAVIER SORIANO
FIN FORTID: John Carew har gode minner fra tida under Gerard Houllier i Lyon, og tar gjerne franskmannen som ny sjef i Aston Villa.Foto: SCANPIX/AFP/JAVIER SORIANOVis mer

||| (Dagbladet): Odds-favoritten Gerard Houllier har blitt tilbudt jobben som Aston Villa-manager, skriver Guardian og Sky Sports i dag.

Houllier har tilbragt helga i England i forbindelse med Jamie Carraghers testimonialkamp, og ifølge de normalt velinformerte britiske avisene brukte han også besøket til å la seg intervjue for stillingen Martin O'Neill forlot for snart en måned siden.

Dersom franskmannen returnerer til England seks år etter Liverpool-avgangen, vil han bli tatt imot med åpne armer av John Carew på Villa Park.

- Jeg hadde ham i Lyon, og var veldig fornøyd med ham, sier Carew til Dagbladet.

- Men foreløpig forholder jeg meg rolig med tanke på dette, og jeg har også vært veldig fornøyd med han som tok over midlertidig etter O'Neill, Kevin, sier Carew.

Hyller vikaren
Aston Villa uttalte tidlig at de ville ha en manager med Premier League-erfaring, men Kevin MacDonald har blitt populær i spillergruppa etter at han fikk ansvaret for Birmingham-laget i seriestarten.

John Carew kan nesten ikke rose MacDonald nok.

- Vi kjenner ham veldig godt, han har jobbet i klubben i 15-16 år som spillerutvikler og er en veldig flink trener. Han er veldig flink med mennesker, dyktig til å utvikle spillernes egenskaper, sier han.

- Som managertype er han veldig tett på spillerne, kanskje litt utypisk, men det fungerer veldig bra for oss. Og treningene er veldig bra med han ettersom jobben hans alltid har vært å utvikle fotballspillere, forklarer Carew.

Engelsk presse spekulerer da også på om Gerard Houllier er på vei inn i en slags sportsdirektør-rolle, med Kevin MacDonald som en forlenget arm på treningsfeltet.

Merittert
Houllier har trent lag som RC Lens, Paris St-Germain, Frankrike, Liverpool og Lyon, men har vært uten trenerjobb siden 2007.

Han hentet John Carew til Lyon i 2005, og ledet klubben til to seriemesterskap og cuptitler.

I Liverpool var han manager fra 1998 til 2004, og i helgen sto han igjen på Liverpool-sidelinja som sjef for Jamie Carraghers utvalgte elleve i forbindelse med stopperens testimonial.

John Carew er inne i sitt siste kontraktsår i Aston Villa.

POPULÆR: Men ingen får like mye skryt som Villas midlertidige løsning, Kevin MacDonald.Foto: SCANPIX/AP/Akira Suemori
POPULÆR: Men ingen får like mye skryt som Villas midlertidige løsning, Kevin MacDonald.Foto: SCANPIX/AP/Akira Suemori Vis mer