FOTBALL ER BEST PÅ BANEN: John Carew sier han er like opptatt av å få med seg resultatet som alle andre, men å se 90 minutter på en TV-skjerm interesserer ham ikke. 
Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
FOTBALL ER BEST PÅ BANEN: John Carew sier han er like opptatt av å få med seg resultatet som alle andre, men å se 90 minutter på en TV-skjerm interesserer ham ikke. Foto: Krister Sørbø / SCANPIXVis mer

Carew orker ikke å se hele skjebnekampen

Men ikke fordi han er nervøs.

• Kypros - Danmark: Direkte i fotballstudio fra kl. 20.30.

HOTEL BRISTOL (Dagbladet): Fredag kveld spiller Kypros og Danmark en helt avgjørende kamp med tanke på Norges sjanser til å kvalifisere seg til EM neste år.

Men der flere av spillerne og Egil «Drillo» Olsen har planer om å benke seg foran TV-skjermen, har ikke John Carew behov for å få med seg kampen.

Det er nemlig sjelden landslagsspissen ser en fotballkamp han ikke selv spiller.

- Når ser du 90 minutter?

- Det er ikke ofte. Et par ganger i året, kanskje.

- Champions League-finalen?

- Det er mulig, eller kanskje semifinalen, hvis det er mer spennende. Men ikke framstill dette feil - jeg er like interessert som noen andre, men jeg er dårlig på å se en fotballkamp i 90 minutter, sier Carew til Dagbladet.

Resultatet viktigst Han påpeker at det viktigste tross alt er å få med seg sluttresultatet.

- Jeg kommer ikke til å se hele kampen mellom Kypros og Danmark. Jeg har ikke behov for å se 90 minutter med fotball, jeg vet resultatet når alle andre gjør det. Der er jeg interessert.

- Men hvis det er 1-0 til Kypros - da blir du sittende?

- He-he. Ja, da kan det hende, vet du, sier Carew.

At 32-åringen kan styre sin begeistring for en landskamp mellom Kypros og Danmark er kanskje ikke en stor overraskelse, med tanke på at han heller ikke så Mohammed Abdellaoue bli matchvinner mot Island i fjor.

- Jeg fulgte oppdateringene på nettet, så jeg så ikke fysisk hva som skjedde. Jeg var hjemme hos mamma og hun har ikke Canal +, sa Carew lattermildt den gang.

Klar for å starte for Drillo Det viktigste er uansett ikke at John Carew ser på en kamp der han ikke kan påvirke utfallet, men at han presterer mot Kypros kommende tirsdag. Og ansvaret er ikke blitt mindre av at en skadd Moa i dag måtte ut av troppen.

- Hvilke tanker Egil hadde for denne kampen vet man jo aldri, men jeg er klar for å starte.

- Når startet du en kamp sist?

- For en måned siden, i cupen for West Ham. Jeg føler meg veldig bra, jeg har spilt mange kamper i det siste og formen har vært fin. Jeg føler meg mer eller mindre 100 prosent, sier Carew.

Sist helg scoret han også sitt første mål i sin nye klubb, da han stanget inn 2-2-målet borte mot Crystal Palace.

- Det var veldig godt å få det første målet. Det var en viktig og avgjørende scoring, sier Carew til Dagbladet.